VG2 Data og elektronikk

Klikk for stort bilde Inntakskrav

VG1 elektrofag eller tilsvarende

Opplæringen på VG2 omfatter fellesfag og programfagene data- og elektronikksystemer, elektronisk infrastruktur og yrkesfaglig fordypning.

VG2 Data- og elektronikk gir grunnlag for fagbrev som produksjonselektroniker eller telekommunikasjonsmontør. Det gir også mulighet for videre studier på VG3 dataelektroniker eller VG3 romteknologi.

Fellesfag (9 timer/uke)

  • 2 Norsk
  • 2 Engelsk
  • 3 Samfunnsfag 
  • 2 Kroppsøving

Programfag (17 timer/uke)
(For en kort beskrivelse av programfagene, se nedenfor) 

  • 10 Data- og elektronikksystemer
  • 7   Elektronisk infrastruktur

Yrkesfaglig fordypning (9 timer/uke)  
Beskrivelse av yrkesfaglig fordypning, se nedenfor eller læreplan for Kunnskapsløftet  

Totalt minimum 35 timer/uke

 

Beskrivelse av de felles programfagene
Integrert i begge programfagene er elsikkerhet, kommunikasjon, bruk av digitale verktøy, kvalitetssikring, internkontroll og regelverk. 

DATA- OG ELEKTRONIKKSYSTEMER
Programfaget data- og elektronikksystemer omfatter planlegging, montering, idriftsetting, vedlikehold, feilsøking, reparasjon og dokumentasjon av data- og elektronikksystemer og -enheter. 

ELEKTRONISK INFRASTRUKTUR
Programfaget elektronisk infrastruktur omfatter planlegging, montering, idriftsetting, vedlikehold, feilsøking, reparasjon og dokumentasjon av elektroniske kommunikasjonsnett. 

YRKESFAGLIG FORDYPNING 
På VG2-nivå er det satt av 9 timer i uken der du kan fordype deg i kompetansemål fra læreplanene på Vg3-nivå og ta relevante fellesfag fra Vg3, fellesfag i fremmedspråk og programfag fra studieforberedende utdanningsprogrammer.

Fant du det du lette etter?