Restaurant- og matfag ved Vest-Lofoten videregående skole

Er du interessert i matlaging og trives i et hektisk miljø? Er du kreativ og har godt håndlag? Da er restaurant- og matfag det rette for deg!

 

    VG1 Restaurant- og matfag     VG2 Kokk- og servitør

 

Opplæringa i restaurant- og matfag skal medvirke til å utvikle evne til å velge og vurdere råvarer, produkt, produksjonsmetoder og måltid. Opplæringa skal òg gjøre sitt til at den enkelte skal kunne kommunisere om faglige spørsmål, være serviceorientert og arbeide selvstendig og i samarbeid med andre.

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen blant annet hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og matvarer.

Kunnskaper om egne og andres kulturer og mattradisjoner og om næringsmidler, kosthold og helsefremmende livsstil er viktig. Felles programfag skal vere yrkesrelaterte og førebu for utdanning fram til fagbrev eller sveinebrev i eit yrke og, leggje grunnlag for livslang læring.

Fant du det du lette etter?