Virkemidler for regional FoU og innovasjon

VRI-programmet er nå avsluttet. Nordland fylkeskommune har sendt inn en søknad med formål å delta i Norges forskningsråds nye satsing fra 2017 - "Forskningsbasert innovasjon i regionene (FORREGION)". FORREGION-satsingen tar med seg erfaringene fra VRI-programmet og har som formål å stimulere bedrifter og forsknings- og utdanningsinstitusjoner til økt forskningsinnsats, for å legge til rette for at næringslivet kan bli enda mer innovativt. For mer informasjon om satsingen, se nettsidene til Norges forskningsråd.

 

 
ArtigVRIforsideMagasin ArtigVRIforsideFilm

Vi har laget et magasin som forteller om erfaringene med Virkemidler for regional FoU og innovasjon, og en kort film om betydningen av VRI. Klikk på bildene over.

Torskefiske

- Servicen skal være bra, men er ikke alene nok for å trekke gjester. Kvaliteten på opplevelsene avgjør, og opplevelser er skreddersøm. Det sier Ann Heidi Hansen, merkevareansvarlig i NordNorsk Reiseliv. 

Vega_ungdom

 

Opplevelsesbaserte bedrifter er avhengige av å utvikle produktene sine i takt med skiftende tider, nye trender og andre kunder. Bedriftene i denne næringen står sjelden i ro. En ny studie viser at testing undervegs i utviklingsarbeidet smaker mer enn det koster. 

Virus og linjal 2.jpg

Gjennomtenkt problemstilling og god planlegging til tross, noen ganger må et prosjekt snu på hælen. Det skjedde da analyselaboratoriet Labora skulle sekvensere genomet til et virus (Pox) som gir alvorlig gjellesykdom hos laks. 

Andfjord1.jpg

Roy Pettersen i Andfjord AS vil rive ned vegger i norsk oppdrettsnæring og bygge noe ingen ennå har sett. Det kan gi et tyvetalls arbeidsplasser og store økonomiske ringvirkninger i Andøy.

Mo Fjernvarme

 

Overskuddsvarme fra smelteovnene i Mo varmer opp sentrumsbygg, gågate og oppdrettsanlegg. Nå vil Mo Fjernvarme også tilby kjøling, basert på den samme overskuddsvarmen. 

Bøteriet - daglig leder Kenneth Larsen

Om du synes det er vanskelig å tørke klesvasken i fuktig vær, prøv å tørk ei oppdrettsnot som er 160 meter i diameter og 60 meter dyp. Den veier 7 tonn. 

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?

Kontaktpersoner

Monica  Paulsen
Delprosjekt Industri
Delprosjekt Leverandørindustri sjømatnæring
Karin Marie Antonsen
Delprosjekt Opplevelses basert reiseliv
Karin Kristensen
Seniorrådgiver FoU/ prosj.leder VRI Nordland
Cecilie Henriksen
Saksbehandler
Sosiale media
 
Login for redigering