OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

BUPA-skolen

Vår skole legger vekt på et læringsmiljø preget av:

                ● betydelig forutsigbarhet

                ● struktur i alle læringsaktiviteter

                ● stor lærertetthet

                ● mestring, trivsel og glede

BUPA-skolen gir undervisning på grunnskole og videregående skoles nivå til pasienter ved Akuttenhet for ungdom og Korttidsenhet for ungdom. Ved behov gis det også skoletilbud til elever fra andre barne- og ungdomspsykiatriske avdelinger og til pasienter som går tredje år i videregående skole, og som har korte opphold i voksenpsykiatrien.

Skolens undervisningslokaler ligger i eget bygg i Kløveråsveien 101

Spesialpedagoger, avdelingsleder og miljøarbeider har det daglige ansvaret for at elevene får den opplæringen de skal ha.

Elevene har skoleopphold fra noen dager, til 8 måneder i et skoleår.

Eksamen og prøver

Skolen avvikler eksamen, tentamen og nasjonale prøver ved behov.

Det vektlegges tett samarbeid med elevens hjemskole for å tilpasse skoletilbudet best mulig til eleven, og for at eleven så langt som mulig skal kunne følge klassens planer. Fylkeskommunal skolerute følges.

For å gi et best mulig helhetlig skoletilbud, vektlegges godt samarbeid med foresatte og behandlere/helseinstitusjonen.

Slik gjennomføres undervisningen

All undervisning foregår i liten gruppe, eller individuelt og er tilrettelagt elevens helse og forutsetninger. Det er et viktig prinsipp at eleven skal forlate sykehusets avdeling for å gå på skole, men ved behov gis det undervisning på behandlingsenheten.

I tillegg til daglig undervisning, gjennomføres pedagogiske observasjoner og kartlegginger som et ledd i samarbeidet mellom sykehus og skole.

Elevens skolehistorie og skolefaglige evner kartlegges gjennom samtaler og møter med eleven, foresatte, lærere og andre fagpersoner rundt eleven.

Det gis hjelp og veiledning i forhold til nåværende og framtidig skolegang.

Skolens pedagoger har stor kompetanse i tilrettelegging i skolen for elever med ulike psykiske helseutfordringer. Ved henvendelse til skolen, kan våre pedagoger delta i fagdager, kurs og veiledning i grunnskole og videregående skole hvor tema er økt tilretteleggingen for denne elevgruppen. Det må da påregnes at kursholder dekker utgifter til reise og opphold.