Fylkesråd for næring Bjørn Larsen åpner Arctic Roadshow i Berlin
Katrine Remmen Wiken
- Jeg vil en honnør til Arktisk Mat, kokker og alle andre som bidrar til i å synliggjøre nordnorske råvarer og mat som et produkt verdensklasse. Arbeidet med Arktisk som startet ved Mosjøen videregående skole, har virkelig båret frukter, sier fylkesråd for næring Bjørn Larsen
I starten ble Arktisk Mat Roadshow arrangert i vakre Sjøgato, midt i sentrum av Mosjøen. Senere har det vært arrangert i andre land og i år var turen kommet til Berlin. Det er et årlig arrangement som baserer seg på foredrag, demoer og andre matopplevelser.
Årets Roadshow er en del av kulturhovedstadsprosjektet Bodø 2024, som har “Feding Europe” som et av sine programområdet. Det er Arktisk Mat som har utviklet dette programområdet. Første del av roadshow er et symposium, med foredrag om aktuelle tema. Dernest en paneldebatt med temaet norsk mat og dets rolle på det globale markedet, I panelet satt her Nina Sundqvist fra Norsk Mat, Roddie Sloan, Dundrun Seafood, Petter Wahl Sekne, sjefskokk i IGW/Fursetgruppen og Per Theodor Tørrissen, prosjektleder.
Tørrfisk fra Lofoten blir satt på dagsorden av Anne-Karine Statle.
Katrine Remmen Wiken
Og hva er vel mer naturlig enn å avslutte et slikt arrangement med nettopp nordnorsk mat? Nærmere ArktiskMat Pop-up på Fjord restaurant, der renommerte kokker som Marius Martinsen fra Til Elise fra Marius, Joakim Gerner-Facil, Dalad Kambhu-KIn Dee, Vegard Stormo-Scandic Narvik, Ode van Zeylen-Lode and Stijn og Kenneth Gjerrum fra Fjord restaurant, tryller fram de flotteste retter fra de flotteste nordnorske råvaren.
Årets Arktisk Mat Road show er et sidearrangement av programmet til nordnorges delegasjon til Grüne Woche i Berlin
Slik ser det ut når Michelin-kokker utforsker nordnorske råvarer og gjør de klar for servering!
Katrine Remmen Wiken