Cookie Consent by TermsFeed Nordnorske bedrifter til Internationale Grüne Woche i Berlin - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nordnorske bedrifter til Internationale Grüne Woche i Berlin

Internationale Grüne Woche (IGW) er en av verdens største matmesser med over 400.000 besøkende, og er en viktig møteplass for landbruk, reiseliv og matindustrien. I januar 2024 reiser mat- og reiselivsbedrifter samt kokker og lærlinger fra Nord-Norge til Tyskland for å representere Norge. 

Matprodusenter fra Nord-Norge - Klikk for stort bildeMatprodusenter fra Nord-Norge Olga Philippenko

IGW er en av verdens største forbrukermesser med 400.000 besøkende, og er en viktig møteplass for landbruk, reiseliv og matindustrien. Rundt 2000 deltagere fra ca. 70 land deltar hvert år med rundt 100.000 matprodukter. Messen har vært arrangert i hele 86 år og nå er det klart for Norges 35. deltagelse. Norges deltakelse på IGW i Berlin har som overordnet mål å bidra til å utvikle Norge som anerkjent mat- og reiselivsnasjon med tydelig lokal og regional identitet. I det inngår det å styrke omdømmet til norsk landbruk, norsk mat og Norge som reiselivsdestinasjon. Deltakelsen skal stimulere til næringsutvikling, samarbeid, nettverk og nyskaping på tvers av regionale- og næringsmessige grenser. I tillegg skal deltakelsen på IGW gi muligheter for læring gjennom profilering, markedsføring og testsalg av norske produkter i et viktig internasjonalt marked.

I 2024 er det Nord-Norge og Trøndelag som reiser til Berlin for å representere Norge. Det er fylkeskommunene i Nordland, Troms og Finnmark sammen med Innovasjon Norge i Nordland og Arktis samt Reinprogrammet og Sametinget som er finansiører av av denne satsingen. Statsforvalterne i de to fylkene er også med i styringsgruppe og prosjektgruppe for gjennomføring av prosjektet, og Nord-norsk Reiseliv as er med for å bidra inn på markedsføringssiden. 

Fra Nord-Norge har vi med oss et bredt spekter av mat/drikke og reiselivsbedrifter fra Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard - til sammen 31 bedrifter + 4 kokker og 8 lærlinger. I år har vi også et ekstra fokus på samisk mat og reiseliv.

I oktober møttes deltagerne i Tromsø for å bli kjent med hverandre, og gjennomførte matverksted for at kokkene skal kreere menyforslag av produktene som skal ned til Tyskland. Rundt 30.000 smaksprøver skal lages og selges i Berlin. Og det er med stor stolthet at et utvalg av det beste fra fjord, jord og vidde i nord, nå snart skal introduseres for tyske markedet.

Les mer om Internationle Grüne Woche på nettsiden deres.

Her er deltagerbedriftene fra Nord-Norge:

Nordland:

Inga Sami Siida

Saltfjellet Sami Adventure 

Strandli gård

Åland gård

Tørrfisk fra Lofoten/John Greger AS

Beiarlefs

Northern Company

Stavsmarken Gård

Tranøy Fyr

Utværet Lånan

Brønnøysund Videregående skole

Britannia 

Troms

Lyngen Reker

Graff

Aurora Spirit Destillery

Arktisk kje

Art Nor

Moen Kulturlåve

Aa Gård

Ishavsbyen videregående skole

Mathallen Tromsø

Hildr

Finnmark

Skodi Rein 

Finnmark Rein

Kautokeino Rein

Beskades rein

Arctic Urbi

Davvi Siida

Qvænbrygg

Kranes 

Cibusmaris

Molta

Ingers Gårdsmat

Æventyr

Sailing the good life

Vardø videregående skole

Samisk videregående skole - Kautokeino

Gamst Shilova

Varangerkokken