OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Om Læreplassgaranti

 

Nordland fylkesting vedtok i februar 2019, som landets første fylkeskommune, å innføre en læreplassgaranti for elever i videregående opplæring. Læreplassgarantien i Nordland vil innebære at elever med ungdomsrett som har fullført og bestått VG2, er garantert læreplass i en lærebedrift i Nordland. Vi arbeider nå for å realisere læreplassgarantien.

 

For at garantien skal gjelde, har fylkestinget satt noen kriterier:

 

Alle fag må være bestått, både programfag og fellesfag

  • Eleven må være aktiv søker til læreplass
  • Eleven må vise interesse for faget ved et intervju mot slutten av Vg2
  • Læreplassgaranti innebærer at elever som oppfyller kravene, skal få oppfylt retten til en læreplass i sitt fag i Nordland fylke
  • Læreplassøkeren må være villig til å flytte innad i fylket for å gjennomføre sin læretid

 

Elever startet på Vg1 høsten 2022 innenfor fagene i elektro- og datateknologi, bygg- og anleggsteknikk, helse- og oppvekstfag, samt de som høsten 2023 starter på Vg2 innen kjøretøyfagene, skal ha en læreplassgaranti når de søker læreplass våren 2024. Garantien vil gradvis innfases slik at den også vil omfatte andre lærefag, og i mellomtiden vil vi arbeide for at alle – uansett garanti – skal få læreplass.

 

Få med deg e-læringskurset "Ny som lærling- Velkommen til arbeidslivet"

 

 

E-læringskurset er et nyttig verktøy for å forberede elever på sin læretid. Det er også et kriterium for å kreve læreplassgaranti at kurset er fullført. 

Her finner du kurset: Startside med registreingskjema -  Logginnside ekstern (ransel.no)  

 

Bli Læreplassgarantist?

Klikk her for å registrere din bedrift!

Aktuelt