OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

For bedrifter

Flere bransjer og fag i fylket sliter med å rekruttere fagarbeidere. Samtidig er det flere elever som tar yrkesfaglig utdanning i Nordland som hvert år ikke får seg læreplass i det faget de ønsker. Dette skaper en ubalanse i markedet og derfor er det nødvendig med tiltak. Vi i fylkeskommunen ønsker å jobbe sammen med næringslivet for å finne de gode løsningene. Derfor har vi innført Læreplassgarantister.

En Læreplassgarantist er en lærebedrift som ønsker å ta grep for å sikre rekrutteringen til sine fag, i tillegg ønsker de å ta et samfunnsansvar og bidra til at ungdom får gjennomført sin utdannelse. Bedrifter som vil være Læreplassgarantister underskriver en samarbeidsavtale med fylkeskommunen der de tar ansvar og garanterer for et gitt antall lærlingeplasser årlig.

Avtalen er ikke juridisk bindende for Læreplassgarantisten, men forplikter likevel begge parter til å bidra med ulike tiltak for å sikre at elevene fra Vg2 får seg lærlingeplass og gjennomfører sin utdannelse. 

Hvis du har spørsmål eller din bedrift er interessert i å bli Læreplassgarantist, kan du gå inn på siden for å «Bli Læreplassgarantist» og lese mer om dette.

 

Er bedriften din Læreplassgarantist?

Vis frem at dere bidrar til å sikre læreplasser på bedriftens nettside med et digitalt Læreplassgarantist-merke! Merket kan lastes ned i et lyst og et mørkt tema for å passe de fleste bedrifters fargeprofil på nett.