OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.


 

Om Læreplassgaranti

 


Nordland fylkeskommune vedtok i februar 2019 som landets første fylkeskommune å innføre en læreplassgaranti for elever i videregående utdanning. Læreplassgaranti innebærer at elever med ungdomsrett som har fullført og bestått Vg2, er garantert en læreplass i en lærebedrift.

For at garantien skal gjelde, har fylkestinget satt noen kriterier:

 

  • Alle fag må være bestått, både programfag og fellesfag

  • Eleven må være aktiv søker til læreplass
  • Eleven må vise interesse for faget ved et intervju mot slutten av Vg2
  • Læreplassgaranti innebærer at elever som oppfyller kravene, skal få oppfylt retten til en læreplass i sitt fag i Nordland fylke
  • Læreplassøkeren må være villig til å flytte innad i fylket for å gjennomføre sin læretid

På sikt skal læreplassgarantien gjelde alle fag, fylkeskommunen arbeider i dag med et innføringsprosjekt der vi tar sikte på å starte med å gi garanti i noen fag før vi etter hvert skal gi garanti i alle fag. Foreløpig jobber vi med intensjon om at elevene som starter på Vg1 høsten 2022 innenfor fagene i Elektrofag, Bygg- og anleggsfag, Helse- og oppvekstfag, samt kjøretøyfagene skal ha en læreplassgaranti når de søker læreplass våren 2024.

 

Hvorfor bli Læreplassgarantist?

 

 

Bli Læreplassgarantist?

Aktuelt