OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Bli Læreplassgarantist!

Segl som bedrifter kan bruke på nettside - Klikk for stort bilde

Som læreplassgarantist er du med på å sikre utdanningen for fremtidens fagarbeidere. Du sikrer rekruttering til egen bransje og bedrift. Mange har allerede skrevet avtale som læreplassgarantist og på den måten tatt et samfunnsansvar med å synliggjøre behovet sitt for arbeidskraft.

Hva innebærer det å være læreplassgarantist?

Avtalen som læreplassgarantist er ikke juridisk bindende for virksomheten, fylkeskommunen vil aldri kreve at du skal ta lærlinger som ikke passer hos dere. Fylkeskommunen ønsker å benytte de avtalene som tegnes til arbeidet med dimensjonering og struktur på de videregående skolene våre, samt å styrke formidlingsarbeidet av lærlingene våre. Det er gratis å være læreplassgarantist. 

Fordeler som du som Læreplassgarantist får:

  • Først tilgang på elevene i videregående skole
  • Prioritet hos YFF lærere i forbindelse med utplassering av elever i YFF-faget
  • Du får utdelt et læreplassgarantist-skilt og annen merch som gir deg muligheten til å profilere deg som Læreplassgarantist ovenfor kunder og samarbeidspartnere
  • Du sikrer rekruttering til virksomheten din
  • Du bidrar til at skoletilbud opprettholdes

Det er enkelt å bli Læreplassgarantist. Du logger deg inn i skjemaet nederst på siden, og registrerer følgende informasjon:

  • Organisasjonsnummeret til bedriften
  • Kontaktinfo, dersom dette ikke kommer automatisk
  • Hvor mange kandidater dere kan ta inn årlig og i hvilke fag

Last ned utskriftsvennlig versjon av siden. (PDF, 991 kB)

Bli Læreplassgarantist?

Klikk her for å registrere din bedrift!

Problemer med å registrere deg? 

Noen har problemer med å registrere seg når de bruker Edge-nettleseren. Skift nettleser og prøv igjen. Dersom problemet vedvarer eller du har andre problemer, ta kontakt med prosjektleder Tora Hoven på e-post torhov1@nfk.no eller ved å ringe 75 65 05 13. 

< Tilbake til hovedsiden