Cookie Consent by TermsFeed Et bærekraftig Nordland - Planstrategi for samarbeid og grønn omstilling 2021-2024 - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Et bærekraftig Nordland - Planstrategi for samarbeid og grønn omstilling 2021-2024

Forsidebilde planstrategi - Klikk for stort bildeFylkeskommunene skal hvert fjerde år lage en overordnet strategi for utvikling i regionen, også kalt planstrategi. Dette er en lovpålagt oppgave.

Les "Et bærekraftig Nordland - Planstrategi for samarbeid og grønn omstilling 2021-2024 her

  

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Vedtak

"Et bærekraftig Nordland - Planstrategi for samarbeid og grønn omstilling 2021-2024" ble vedtatt av Nordland fylkesting 16. juni 2021. I planstrategien fastsettes langsiktige utviklingsmål for Nordland, samt hvilke regionale planer som skal utarbeides, forlenges eller termineres. Prioriterte satsinger i valgperioden innenfor de ulike målene avklares også.

Planstrategiens hovedbudskap er at vi i Nordland har muligheter til å gjøre en forskjell i den grønne omstillingen verden står overfor. I Nordland har vi bedrifter som kan bidra til det grønne skiftet, fornybare naturressurser og kompetente innbyggere. Samtidig er vi sårbare. For få personer vil bo i fylket, naturen er under press og endringer i global økonomi påvirker oss.

Last ned fylkestingssaken og planstrategidokumentet her

 

Tidligere dokumenter i planprosessen

 

Høring av regional planstrategi

Regional planstrategi ble vedtatt sendt på høring av Nordland fylkesråd den 23. mars 2021. Høringsfristen var 7. mai 2021. 

Last ned og les alle høringsinnspillene her

 

 

Kunnskapsgrunnlag

Nordlandsforskning har på oppdrag fra Nordland fylkeskommune utarbeidet kunnskapsgrunnlag for regional planstrategi 2021-2024. "Kunnskap for et bærekraftig Nordland" samler oversikt over natur og miljø (miljømessig bærekraft), samfunn og helse (sosial bærekraft), og økonomi og næringsutvikling (økonomisk bærekraft). Kunnskap om hvordan Nordlandssamfunnet ligger an er avgjørende for å stake ut en kurs som bidrar til å nå bærekraftsmålene.

Les mer i rapporten "Kunnskap for et bærekraftig Nordland" (PDF, 11 MB)

Les utdrag fra rapporten "Kunnskap for et bærekraftig Nordland" (PDF, 6 MB)

Oppstart av planarbeid

I juni 2019 vedtok fylkestinget å jobbe offensivt med den neste planstrategien for Nordland. Fylkestinget vil ha en mer strategisk og funksjonell planstrategi.

Les FT-saken her