Aase Refsnes

Fylkesrådet bevilger 720 000 kroner til ny scene ved Nordland teater.

Utdanningsdirektoratet har målt lærings-resultatene for landets videregående skoler. Nordland er blant de beste i landet.

Bibliotekene i Nordland skal markere at det er 500 år siden den første boka ble trykt i Norge. 

Árran julevsáme guovdásj, lulesamisk senter får 100 000 kroner til gjennomføring av en samisk ungdomskonferanse.

Fylkesråd Hild-Marit Olsen Erik Hansen, Nicolai Moholt, Lasse Lien, Martin Mjelde og Martin Hansen fra FM-Brand UB (Runar Hauge var ikke til stede da bildet ble tatt)

Ungdomsbedriften FM-Brand UB i Bodø produserer hettegensere med et sterkt og viktig budskap: Fuck Mobbing. Nå får elevbedriften litt økonomisk drahjelp fra utdanningsråden for å få fram budskapet til enda flere.

Ingelin Noresjø

- Et nytt vitensenter i Mo i Rana vil bidra til å styrke kunnskapsmiljøet og øke fremtidig rekruttering og verdiskaping i regionens næringsliv.

 

I revidering av samarbeidsavtalen med Sametinget, vedtok også fylkestinget et offisielt samisk navn på Nordland fylkeskommune, Nordlánda Fylkkasuohkan.

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap)

En ny rapport fra SINTEF sier at Nordlandsbanen er togstrekningen som vil ha størst gevinst av å gå over til hydrogen som drivstoff.

HERE book page - Richard McGuire 1

Det internasjonale teaterkompaniet The Krumple har laget forestillingen DÉJÀ inspirert av den prisvinnende grafiske romanen "Here ". 

Bil kjører_web

Fylkesrådet sier i et utkast til høringssvar nei til frislipp av drosjeløyer, slik regjeringen ønsker.

Fant du det du lette etter?