- Vi må skape attraktive samfunn i nord. Og vi må modernisere transportinfrastrukturen.
Dette var to av de tydelige budskapene fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) tok opp på møte i det regionale nordområdeforumet i Kirkenes denne uka.

Fylkeskommunene skal overta fiskerihavnene, men får bare brøkdeler av pengene som trengs. I et felles møte med de ansvarlige statsrådene, fikk fylkene få løfter om mer penger.

 -Åpningen av Freyrs kontor i Mo i Rana er starten på det som vise seg å bli en gigantisk investering ikke bare for Mo i Rana, men for hele Helgeland ja hele Norge, sa fylkesordfører Knut Petter Torgersen da han symbolsk klippet over en strømkabel for å markere begivenheten

På fylkestinget i Mo i Rana fikk fylkesrådsleder Tomas Norvoll overrakt 3300 underskrifter fra opprørte nordlendinger som vil ha lavere fergepriser.

Janne A. Fredriksen-Stokkers er konstituert som rektor ved Hadsel videregående skole fra 1.8.2020 til 31.7.2021.

 - Fysisk og psykisk helse er kjempeviktig for læring. Derfor er dette tiltaket så bra. Vi håper flere skoler i Nordland følger vårt eksempel og kvalifiserer seg til å bli helsefremmende skole.

I mars settes prisen ned for frakt av fersk fisk over hurtigbåt på mellom 30 og 40 prosent. Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen er godt fornøyd med å ha funnet en løsning som sikrer aktivitet og verdiskapning langs Nordlandskysten.

For Miljøpartiet de Grønne (MDG) er fylkestingets innspill til jordbruksforhandlingene 2020 en av de viktigste sakene under fylkestingssamlingen 24.-26. februar i Mo i Rana.

Nordland fylkeskommune har en betydelig økning i gebyrer for sniking på bussen. - Den som sniker på bussen stjeler egentlig fra sine medpassasjerer, sier samferdselsråd, Bent-Joacim Bentzen.

 - Sett flypassasjeravgiften til 10 kroner på alle flyruter under 320 kilometer, sier en tydelig fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap).