- Jeg håper at Klimapartnere Nordland skal bli et sted aktører kommer for å få støtte med sitt grønne arbeid. For å få innspill til prosjekter, kanskje finne uventede samarbeidspartnere, få faglig kompetanse, lufte idéer, og være et sted å få inspirasjon og motivasjon. Det sa fylkesråd for kultur, klima og miljø, Kirsti Saxi (SV) da hun åpnet stiftelsesmøtet for Klimapartnere Nordland.

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap)

Oppdaterte retningslinjer fra nasjonale myndigheter gir rom for oppmykning av smitteverntiltak. Fra mandag 8. juni opphever Nordland fylkeskommune avstandsbegrensningene i kollektivtrafikken.

Fylkesråd Kirsti Saxi (SV) innstiller til at 18 ulike prosjekter får støtte når Nordland fylkeskommune fordeler midler fra Riksantikvaren.

Folkehelseinstituttet og SINTEF gjennomfører nå en undersøkelse i Nordland og Agder om hvordan folk påvirkes av koronapandemien.

  Markeveien - pendlervegen mellom Liland og Evenes flystasjon rustes opp.

- Når regjeringen legger frem en ny tiltakspakke må de prioritere kysten og fiskerihavnene. Penger til fiskerihavnene i nord vil gi nye arbeidsplasser umiddelbart, samtidig som det vil legge til rette for fremtidige arbeidsplasser i nord, sier fylkesrådsleder i Nordland Tomas Norvoll (Ap).

I år skal Nordland fylkeskommune ha hovedinspeksjon på 15 fylkesvegtunneler. Først ut er Storvikskaret og Novik i Gildeskål kommune.  

Også i år kan du oppleve hele Nordland med Travel Pass Nordland. Reis hele syv dager med buss, båt og ferge for kun 990 kroner.

I samarbeid med Kompetanse Norge tilbyr nå Nordland fagskole flere reiselivsrelaterte kurs i juni 2020. Bestått kurs gir studiepoeng. Undervisning foregår fortrinnsvis på Zoom, med 15-20 plasser på hvert av kursene. Alle kurs er gratis.

  Fylkesrådet bidrar med 200 000 kroner til en film om den utrolige historien om Pietro Querini og de venetianske sjøfarerne, som i 1432 havnet på Røst etter et dramatisk skipsforlis.