Nordland fylkeskommune inviterte i april 2018 kommunene i Nordland til å søke sommerjobbtilskudd. Hensikten var å bidra til at flere ungdom i alderen 14-18 år kunne få sommerjobb med å gi eldre økt livskvalitet. Ungdommens fylkesråd har vært pådrivere for tilskuddsordningen.

Fylkesråd Aase Refsnes, sametingspresident Aili Keskitalo, ordfører Ida Pinnerød og fylkesmann Hild Marta Solberg

I dag åpnet Stormen samiske senter/ Stormen sáme guovdásj i Bodø.

Fylkesråd Aase Refsnes (SV)

Det var temaet når Nordland Musikkfestuke inviterte til konferanse i samarbeid med Nord universitet og Stormen Bibliotek.

 

Nordland fylkeskommune er nok en gang den første i landet til å modernisere samferdselstilbudet. Nå blir ruteopplysningen 177 heldigital.

Hurtigbåt anløper Støtt.

Fra 20. august blir kollektivtilbudet forbedret og enda mer samkjørt i Meløybassenget.
 

- Det er imponerende at FIRST Scandinavia har fått på plass denne avtalen med Boeing. Det sier fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap). 
 

Fylkesråd Aase Refsnes

Gir fem bygningsvern-prosjekter 100.000 kroner hver i støtte. 

Partene i prosjektet møttes for å diskutere Smart transport Bodø

Bodø blir i årene fremover en nasjonal testlab for nye, miljøvennlige samferdselsløsninger. Telenor og Avinor er teknologi-tunge prosjektpartnere.

 

Nord universitet

- Fylkesrådet er svært fornøyd med at det starter opp en egen grunnskolelærerutdanning i lule- og sørsamisk ved Nord universitet. Dette kan være med å gi disse truede språkene et løft.

 

Fylkesråd Aase Refsnes

Fylkesrådet vil styrke det regionale klima- og miljøarbeidet. Når planprogrammet nå legges ut til høring, er det for å få alle innspill som kan være med å bygge den framtidige regionale klima- og miljøpolitikken.

Fant du det du lette etter?