OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Aktuelt

Vefsn får Nordlands mest moderne skole 

    Over 1 milliard kroner skal investeres når Nordlands mest moderne skole skal bygges i Mosjøen. Fylkeskommunen er i full gang med planleggingen sammen med Vefsn kommune, og de lover en topp moderne og bærekraftig skole som er bygd for fremtiden.  

Levang: Midlertidig løsning på plass 

Som en midlertidig løsning på ferjestrekninga Nesna-Levang skal de gamle ruteplanene brukes. Dette skjer etter at det denne uka ble klart at ferja ikke kunne legge til på flo sjø ved den nye brua på kaia. 

30 års kultursamarbeid sikres

  Den nordnorske kulturavtalen er reforhandlet og det gode kultursamarbeidet i nord videreføres. Den nordnorske kulturavtalen runder 30 år med ny avtaleperiode, og er et sentralt verktøy for samarbeid og felles mål for både kulturpolitikk og utvikling av kulturlivet i nord.

Levang: Får ikke lagt til ved flo sjø

Etter ombyggingen av ferjekaibrua på fv. 17 Levang er det oppstått en utfordring ved flo sjø: Ferjelemmen blir ikke lagt ned ordentlig, slik at bilene kan kjøre av og på. 

Høyre vil ha bedre psykisk helsehjelp for barn og unge

Den langvarige pandemien har medført redusert livskvalitet for flere. Nå vil gruppeleder i Høyres fylkestingsgruppe, Beate Bø Nilsen ha bedre psykisk helsehjelp for barn og unge.

–Uredelig av regjeringen

–At regjeringen vil senke prisene på ferjer er på høy tid. Etter forslag i Stortinget, har dette nå bredt politisk flertall. Men planen med å først kutte prisene, for deretter å legge på igjen momsen, er langt på veg å lure folk, mener fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

Standpunktkarakterene økte våren 2020 under koronaepidemien

KS og fylkeskommunene har utredet hvorfor standpunktkarakterer i videregående skole våren 2020 økte. Rapporten viser at Nordland hadde en lavere økning enn gjennomsnittet i landet.

Stadig flere gjennomfører videregående skole i Nordland

- Gjennomføringsandelen i videregående skole går opp i Nordland for åttende år på rad. Jeg er strålende fornøyd. Dette viser at Nordlandsmodellen fungerer, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide. 

Hadsel er årets miljøkommune

  Hadsel kommune vant prisen som årets miljøkommune i Nordland.

Gjenåpner Levang–Nesna tirsdag 15. juni

Tilbake til ordinære ruter etter ombygging på Levang ferjeleie.