Cookie Consent by TermsFeed batterifagskole - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Batterifagskole i Nordland!

Bilde av batterier - Klikk for stort bilde Snart vil det være mulig å ta utdanning i batterifag på fagskolenivå i Nordland. - Dette er et grep vi tar for å støtte opp om utviklingen i det grønne skiftet og de store industrietableringene i Nordland. Både på Mo og i Narvik vil det bli ny batteriindustri som vil trenge ny kompetanse. Da treffer fagskolen innen batteri midt i blinken, sier fylkesråd for kompetanse og utdanning Elin Dahlseng Eide.

Det splitter nye tilbudet skal utvikles i samarbeid mellom fagskolene i Nordland, Viken, Innlandet, Hordaland og Rogaland. Det er Fagskolen i Viken som har utviklet og står faglig ansvarlig for pilotprosjektet.

Treffer næringslivets behov

-I Nordlandsmodellen er fylkesrådet i Nordland opptatt av at våre utdanningsløp skal treffe arbeids- og næringslivets behov. Det å etablere en batterifagskole er helt i tråd med fylkesrådets ambisjon om å sikre at næringslivsaktørene i fylket kan få tilgang på relevant fagkompetanse i Nordland. I tillegg til at batterifagskolen treffer midt i blinken i forhold til den kraftforedlende industrien og det grønne skiftet, sier en begeistret, fylkesråd for kompetanse og utdanning, Elin Dahlseng Eide.

Industrien er med

Utviklingen av studiet er i full gang, og det kan tas opp studenter allerede til høsten.

Fagskolenes kompetanse er grunnsteinen for å utvikle studiet, men det legges opp til at skolene kan få assistanse fra eksterne aktører som NTNU eller batteriprodusenten Freyr, som nå bygger sin første fabrikk i Mo i Rana.

30 studiepoeng

Fullførte studier ved batterifagskolen vil gi 30 studiepoeng og et vitnemål fra Fagskolen. Undervisningen blir en hybrid løsning med nettbaserte studier, kombinert med fire samlinger. Fagskolen i Viken og de fire samarbeidende skolene kan alle kommer til å fremstå som studiesteder, avhengig av den lokale kompetansen ved hver enkelt skole.