Cookie Consent by TermsFeed Glombergan: nullutslippsprosjekt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Glombergan: nullutslippsprosjekt

I fylkeskommunens regionale plan for klima og miljø har man som mål at bygg og anleggsplasser i Nordland er fossilfrie i 2030. Som en del av dette arbeidet jobber Nordland fylkeskommune aktivt med å følge nasjonale og interne retningslinjer for miljø- og klimakrav i kontrakter og utbyggingsprosjekter.  

Glombergan er et satsingsprosjekt der målet er å få til et miljøprosjekt med 0-visjon på utslipp.  

Fotografi av Glombergene - Klikk for stort bildeFv. 17 Roar Kristian Hunstad

Glombergan er et bompengefinansiert vegprosjekt hvor det skal bygges to tuneller og skredsikring mellom Ørnes og Glomfjord. Prosjektet ønsker å se på løsninger innen hydrogen og elektrisitet for å nå målet om 0-utslipp. Det er startet dialog med lokale og nasjonale aktører innen temaet. I samtale med Glomfjord Hydro og Meløy kommune utforskes muligheten for å benytte hydrogen og elektro som drivstoff på tyngre maskiner i anlegg.  

I forbindelse med reguleringsplanen skal det også utarbeides klimagassbudsjett for de regulerte løsningene, og det skal lages klimagassrapporter til hver reguleringsplan. Arbeidet med klima og miljø starter allerede i planfasen og er et hovedfokus i prosjektet fra start til slutt.  

Følg utviklingen til prosjektet på nettsiden til  Fv. 17 Meløy-Glombergan