Cookie Consent by TermsFeed Er du interessert i utdanning innen tannhelse? - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Er du interessert i utdanning innen tannhelse?

På denne siden finner du samlet informasjon om utdanningsmuligheter innen tannhelsefeltet.

Som tannlege behandler du sykdommer i munnhule og kjeve. Du gir veiledning i god munnhygiene og gode munnhelsevaner. Tannlegen behandler sykdommer i pasientens munnhule og tenner ved behov. Tannleger gir også råd og veiledning om kosthold, snus- og røykeslutt, og gir pasientene informasjon om munnhelsens betydning for helsen til pasientene.

Tannpleieren undersøker og behandler pasientens tenner og tannkjøtt, og gir veiledning i god munnhygiene og gode tannhelsevaner. 

Tannpleiere som er offentlig tilsatt, arbeider også med helsefremmende oppgaver. Som offentlig ansatt jobber du med folkehelsearbeid i samarbeid med andre yrkesgrupper, rettet mot kommunehelsetjenesten, skoler, helseinstitusjoner, organisasjoner og personer med spesielle behov.

Tannhelsesekretæren assisterer tannlegen, og har hovedansvaret for hygienen og smittevernet på tannklinikken. Andre arbeidsoppgaver for tannhelsesekretæren er pasientkontakt, innkallinger, regnskap og fakturering og annet forefallende arbeid.