Tallene viser at det er hele 27 søkere til 15 studieplasser. Fem av søkerne er fra Nordland, resten er fra andre steder i landet. Den store interessen fra resten av landet kan ha sammenheng med at det bare er én annen videregående skole i Norge som har dette faget i år.
- Det er første gang dette faget tilbys i Norge, jeg er stolt over at vi ligger helt i front i Nordland, sier Dahlseng Eide.
Dronefag er en næring som vokser hurtig, og den vokser globalt. Det er et stort behov for dronepiloter innen ulike bransjer som blant annet søk/redning, brann, overvåkning og i Forsvaret. Fremover trenger vi dronepiloter og operatører som kan og forstår teknologien både på selve dronen og de ulike sensorene. Teknologimiljøet i Andøy gir perfekte rammer.
- Jeg kan ikke tenke meg et bedre sted for en droneutdanning enn i Andøy, som har arealer og plass til en slik aktivitet og ikke minst betydelig kompetanse på området, sier Dahlseng Eide.
Andøy videregående skole tok i 2017, i samarbeid med Andøya Space Education, initiativ til utvikling og etablering av et nytt nasjonalt tilbud innen dronevirksomhet. Dette miljøet har vært helt avgjørende for å få utviklet tilbudet – blant annet ved å utforme læreplan for faget, som bygger på Vg1 Elektro og datateknologi.
- Denne innsatsen har vært svært viktig og fortjener stor ros, sier fylkesråden.
Dahlseng Eide er veldig glad for at også romteknologifag på Andøy vgs. har fått stor søkning i år, med i overkant av 30 søkere.
- Det er tydelig at disse teknologifagene er med å løfte skolen som et spennende skolested, ikke bare for elever fra Nordland, men fra hele landet. Dette lover godt og Nordland tar nasjonalt lederskap i bransjen, avslutter fylkesråd Dahlseng Eide.
Andøya Space