Cookie Consent by TermsFeed Fikk pris - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Pris til Hadsel vgs

AMU ved Hadsel videregående skole. - Klikk for stort bildeGjengen i AMU med Hadsel vgs. Fra øverst til venstre: Frank Karlsen, Kari Helland Waage, Ted Vidar Bjørk, Marianne Aasheim og Heidi Hansen. Fra nederst til venstre: Evy Johansen, Mona Sørensen og Janne Angelica Fredriksen-Stokkers (ikke tilstede på bildet men medlem i AMU er Arnvid Johansen og John C. Beck).  Arbeidsmiljøutvalget ved Hadsel videregående skole og fagskole har fått Nordland fylkeskommunes Arbeidsmiljøpris 2020.

Nordland fylkeskommune verdsetter godt og systematisk arbeidsmiljøarbeid i hele fylkeskommunen og deler årlig ut en arbeidsmiljøpris.

- Arbeidsgiver ønsker gjennom prisen å gi ros og oppmuntring til enheter som har utmerket seg med tiltak som gir positive resultater. Det kan handle om innsats for å øke nærværet, spre glede, trivsel, øke motivasjon, fokus på mestring og kompetanse, forebygge helseskader etc. Dette er et viktig arbeid vi ønsker å løfte med en egen årlig arbeidsmiljøpris, sier fylkesrådets nestleder Svein Øien Eggesvik.

I år kom det inn gode åtte forslag til kandidater til prisen, en indikasjon på at det jobbes godt med å skape og opprettholde et godt arbeidsmiljø på enhetene i Nordland fylkeskommune.

Begrunnelsen for at nettopp årets vinner burde få prisen er sendt inn av Mona Sørensen. Hun skriver:

Det har vært et usedvanlig merkelig år, hvor flere har merket hvor viktig det egentlig er med velfungerende systemer. Det er på tide å hedre det langsomme, byråkratiske og demokratiske AMU-arbeidet!

AMU ved Hadsel vgs har etter hvert blitt et velsmurt maskineri som jobber systematisk med HMS. Vår personalleder Evy legger jevnlig frem sammenlignende statistikker over sykefravær som viser at de ansatte er SVÆRT lite borte hos oss, selv etter koronapandemien kom. Hun er saklig, effektiv og objektiv i sin rolle. Som leder for AMU har rektor Janne vært nyskapende og kreativ når det har vært behov for å samles for å ha det hyggelig på rødt nivå.

Juleavslutningen kan trekkes fram som et godt eksempel, med både julekahoot, streaming av julekonkurranser og vitser.

Studierektor Frank på Stokmarknes har også hatt rollen som vår egen Espen Nakstad. Nøkternt, men med en god dose humor, har han kalt inn og informert om koronanivåer og regler sammen med rektor. At kommunikasjonen har vært så klar, men samtidig så åpen for involvering av de ansatte er forbilledlig.

I tillegg har HVGS vært gjennom en tøff prosess i nedskjæringer av klasser og ressurser. På grunn av godt personalplanarbeid ble det likevel få oppsigelser. På grunn av HTV Heidi og Rune og HVO Mona og Teds involvering i prosessene, er det tillit blant de ansatte til at avgjørelsene som tas er godt begrunnet og drøftet. Dette er kanskje det som er det mest avgjørende for at arbeidsmiljøet til tross for utfordrende tider er godt og at kontorfellesskapene finner glede i å være sammen, når vi kan.

I år bør altså arbeidsmiljøprisen gå til systematisk, skjematisk og byråkratisk enhet, som har alt å si for arbeidsmiljøet - for arbeidsmiljø handler om mer enn vaffelfredag.

Prisen består av en premie på kr 20 000,- og et diplom, og delt ut av Svein Øien Eggesvik  og fylkeshovedverneombud Sturla Storvand. 

Vi gratulerer!