Cookie Consent by TermsFeed mot grønnvasking - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Vil ha fylkestinget med seg mot grønnvasking

Sirianna Stormo Pettersen - Klikk for stort bildeFylkestingsrepresentant Sirianna Stormo Pettersen fra MDG - Jeg håper at et samlet fylkesting i neste uke gir tommelen opp til å tilslutte seg grønnvaskingsplakaten. Det vil styrke fylkeskommunen sitt omdømme og være et godt eksempel for andre institusjoner og bedrifter i fylket, sier fylkestingsrepresentant Sirianna Stormo Pettersen fra MDG.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Begrepet grønnvasking innebærer enkelt sagt at noen markedsfører sin virksomhet som miljøvennlig og som bærekraftig  - uten at dette er sant. 

-Grønnvaskingsplakaten er en veileder som hjelper bedrifter og organisasjoner å unngå grønnvasking. For eksempel bør virksomhetene forklare og dokumenterer hva de gjør for å være miljøvennlig og være åpne om utfordringer og utslipp når de kommuniserer. 

Det er viktig at organisasjoner gjør konkrete tiltak, og ikke bare kaller seg "grønnere" eller "grønn". Et slikt fokus vil føre til en mer ærlig og redelig diskusjon rundt miljøspørsmål, sier Stormo Pettersen.

Hun mener at grønnvasking handler om etikk, men også litt om demokrati.

- Det er blitt hipt å være «grønn» og ha fokus på bærekraft. Men man kan ikke bare bruke slike ord og uttrykk, uten at man gjør en reell innsats og setter i gang tiltak. Uten grønnvasking vil vi få en mye ærligere offentlig debatt om miljøspørsmål. Om hva som er reelle miljøtiltak og hva som ikke er det. Og ikke minst utfordringene som er knyttet til det grønne skiftet.  Pettersen tror at hvis fylket slutter seg til grønnvaskingsplakaten vil det bidra til å gi fylkeskommunen et godt omdømme, og inspirere andre. Hun gir honnør til fylkesrådet som nå foreslår at fylkeskommunen skal slutte seg til plakaten , etter at MDG tok opp saken i en interpellasjon i fjor.

Stormo Pettersen trekker også fram en annen sak fra fylkestingets agenda som hun synes fortjener oppmerksomhet:

- Den dreier seg vannforvaltning på tvers av landegrenser. Jeg synes det er viktig å bedre kvaliteten på, og bevare elvene og innsjøene våre. Vi trenger også mer kunnskap om dem! Fordi vannet ikke renner etter landegrenser er det bra at Nordland arbeider med å få til et godt samarbeid med nabolandet vårt Sverige om dette, avslutter Stormo som ser fram til fylkestingssamlingen neste uke på Meyergården hotell i Mo i Rana.

Her kan du se alle sakene som skal behandles og program