Cookie Consent by TermsFeed næringslivsmentorer - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Vil knytte næringsliv og akademia tettere sammen

Tre damer står foran et ståbord. - Klikk for stort bildeFylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide, viserektor ved UiT for Sør- Troms og Nordland, Rikke Gürgens Gjærum og fylkesråd for næring Linda Helen Haukland. Trond-Erlend Willassen

- Vi trenger å styrke næringslivet i Nordland gjennom samarbeid mellom bedrifter og vitenskapelige miljøer. Derfor går fylkesrådet inn med 300 000 kroner til prosjektet "Næringslivsmentorer", sier fylkesråd for næring Linda Helen Haukland og fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Næringslivsmentorer er personer fra næringslivet som frikjøpes for å bidra inn i samarbeid med akademia. Støttebeløpet til mentorene ligger mellom kr 60 000,- og 160 000,-. Satsingsområdene for de kommende næringslivmentorene er Nordlands eksportrettede næringer; sjømat, reiselivs- og opplevelsesnæringen, industri og fornybar energi samt romfart. Prosjektet drives i regi av UiT- Norges Arktiske universitet.

Viktig samspill

-Nordland er et av Norges viktigste næringslivsfylker. Det er helt avgjørende at vi har et godt samspill mellom fylkeskommune og næringslivet. Det at vi nå går inn med midler til næringslivssmentorer er nettopp et grep for å treffe arbeids- og næringslivets behov, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

Relevans i utdanning

-Hensikten med ordningen er å styrke relevans i utdanningen -blant annet ved at mentorene får sjanse til å påvirke innholdet i universitetets studieprogrammer.

Prosjektet skal også bidra bygge tettere relasjoner mellom fagmiljø/studenter og næringsliv, eksempelvis i form av internships, samarbeid om bachelor- og masteroppgaver og annet. Videre skal det fokuseres på bedrifters behov inn i studieprogram, nettverk og FoU-samarbeid, sier Haukland.

Gode resultat

UiT har de to foregående år hatt totalt ni ulike bedriftsrepresentanter inne på denne ordningen. Viserektor ved UiT for Sør- Troms og Nordland, Rikke Gürgens Gjærum, viser til mange resultater fra prosjektet

- Flere studenter er rekruttert til mentorers bedrifter og studieprogrammet er fornyet. UiT har forsterket sin informatikksatsning i Bodø, en bedrift har sogar søkt om å få næringslivs-phd, det vil si at en ansatt tar doktorgrad mens vedkommende er ansatt i bedriften. Mentorer har bidratt inn på seminarer og konferanser, og studenter har besøkt så vel bransjetreff som bedrifter. Dette er jo veldige positive resultater, ikke sant, sier hun entusiastisk.