OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kom i gang med å videreforedle lokalmat- og drikke

Kom i gang med å videreforedle lokalmat- og drikke

De nordnorske fylkeskommunene tilbyr gårdbrukere og eiere av landbrukseiendommer samt visse næringsmiddelbedrifter /reiselivsbedrifter en unik mulighet for kompetanseheving innen videreforedling av mat og drikke. Det er NIBIO Tromsø som har det tekniske ansvaret og er vertskap for selve gjennomføringen gjennom Kompetansenettverket for lokalmat i nord. 

Lokalprodusert medisterpølser Bodil Pedersen

Hovedmålet for Kompetansenettverket for lokalmat i Nord-Norge er å bidra til økt verdiskaping for arktisk mat gjennom kompetanseheving. For å få dette til tilbys det flere matfaglige ordninger som kan bringe den enkelte tilbyder framover i sin satsing. 

Kompetansenettverkets tilbud

Nettverket tilbyr følgende matfaglig kompetanseheving:

  • Kurs i samarbeid med flere aktører. Kursene utvikles årlig på bakgrunn av behov fra næringa i nord. Det fins fem slike kompetansenettverk i Norge, og du som er i hovedmålgruppen har også tilgang til de kursene som går i de andre regionene.
  • I tillegg til kurs kan vi også tilby bedriftsbesøk hjemme hos den enkelte hvor en matbedrift får en kompetanseperson etter eget behov og uten kostnad inn i bedriften i inntil to dager. 
  • Det er også mulig for nyetablerere å reise til en etablert matbedrift hvor du som tenker på å starte opp med lokalmatproduksjon kan diskutere idéen din med i en dag.

 

Kompetansenettverket i nord har også ansvar for midler til kompetanseheving innen reindrifta for hele landet og tilbyr kurs og bedriftsbesøk innen denne sektoren også.

Målgruppe

Hovedmålgruppen er primærprodusenter i landbruket og næringsmiddelbedrifter (inntil 10 årsverk) med mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer eller reiselivsbedrifter som har utviklingsprosjekter i samarbeid med lokalmatprodusenter. Kompetansenettverket skal bistå disse små og mellomstore bedriftene med å få tilgang til den kompetansen de trenger for å utvikle seg videre. Også eiere av landbrukseiendommer som ikke er i drift kan benytte seg av denne ordningen.

Samarbeidspartnere

Kompetansenettverket for lokalmat i Nord samarbeider med Stiftelsen Norsk mat, som har komplementære kurs og besøksordning innen for salg og markedsføring

Stiftelsen Norsk mat/Lokalmat.no:

Petter Bjørgan, e-post: petter.bjorgan@norskmat.no, tlf 930 60 905

Artikkelliste