Cookie Consent by TermsFeed Mo i Rana setter byutvikling på agendaen - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Mo i Rana setter byutvikling på agendaen

sentrum.foto - Klikk for stort bildeMo i Rana sentrum. Street art: Marques. Heidi Ramsvik

Resultatene fra prosjektet "Bærekraftig byutvikling" ble presentert for innbyggere og næringsliv 21. og 22. juni. Hvordan komme fra muligheter til gjennomføring? Dette spørsmålet ble utgangspunktet for gode samtaler om viktigheten av tillit og forståelse for hverandres roller i byutviklingen. 

Prosjektet har vært et samarbeid mellom Rana kommune, Rana Utvikling og Rana næringsforening med støtte fra Nordland fylkeskommune.  

Place of Opportunity 21. - 22. juni 

Sentrumslokalene i Nordal Griegs gate i Mo sentrum ble rigget for to dagers presentasjon av mulighetsskisser for utforming av Havmannsaksen sammen med resultater fra innbyggerundersøkelser, dialog med næringslivsaktører og med utgangspunkt i en merkevareplattform som skal legges til grunn for kommunikasjonen av byens utvikling.  

På programmet var det dessuten opptak av podcasten Vekststudie, med byutvikling som tema. Det var med intervju av arkitektene som hadde utformet mulighetsstudiene og ordfører Geir Waage. Arrangementet ble avsluttet med en næringslivslunsj med presentasjon av skissene etterfulgt av kommunens redegjørelse for kommunedelplanarbeidet og en paneldebatt med tema: Hvordan komme videre fra muligheter til gjennomføring. 

Kommunedelplan for byutvikling 

Resultatene fra prosjektet er et viktig del av kunnskapsgrunnlaget for det pågående arbeidet med kommunedelplan for byutvikling.