Cookie Consent by TermsFeed Nyheter planer og planlegging - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nyheter planer og planlegging

Erfaringskonferanse fra Øykommuneprosjektet i Bodø 12. - 13. juni 2023

Træna, Røst og Værøy kommuner vil dele sine erfaringer fra Øykommuneprosjektet på Beddingen Kulturhus i Bodø 12. og 13. juni. Påmeldingen er åpen fram til 7. juni. 

Avslutningssamling for Distriktskommune 3.0 i Moskenes

Distriktssenteret, Nordland fylkeskommune, og Trøndelag fylkeskommune har gjennom prosjektet Distriktskommune 3.0 samarbeidet om bedre kobling mellom kommuners utviklingsarbeid og samfunnsplanlegging.​ Avslutningen av prosjektet ble markert på samling i Moskenes 23. mai. 

Andøy er en av fem GNIST-kommuner i 2023

Kommunen vant fram gjennom å løfte fram utfordringer knyttet til boligtilbud og mangel på møteplasser. Fylkesråd for plan og næring, Linda H. Haukland, er stolt og fornøyd med at Andøy kommune lykkes med å få gjennom sin søknad.  

Nordland deltar i FoU-prosjekt som utforsker nye samhandlingsformer i arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel

Nordland fylkeskommune og Statsforvalteren i Nordland deltar i et forskningsprosjekt som utforsker veiledning og samhandlingsformer knyttet til kommunal planstrategi og kommuneplanens samfunnsdel fram til valget høsten 2023. Seks kommuner fra Nordland er med i prosjektet. 

Tilskuddsordning for utprøving av bygdevekstavtaler

Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) lyser ut ytterligere 15 millioner kroner til utvidelse av ordningen med bygdevekstavtaler, og åpner med dette for en ny pulje prosjekter som kan prøve ut ordningen som nytt distriktspolitisk virkemiddel.  Søknadsfrist for fase 1 er 23. juni 2023. Kommuner i Nordland oppfordres til å ta kontakt med fylkeskommunen og Statsforvalteren for mulighetssamtale.