Om noen år kan feiring av mål skje på ny stadion.
Kent Even Grundstad
Det betyr at Bodø/Glimt og fylkesrådet har gått bort fra tanken om en festeavtale som skulle gå i rundt åtti år. Denne løsningen er mer praktisk for alle, og Glimt står friere med bruken av tomta, mener Rånes.
– Åtti år med oppfølging av en festeavtale er ikke ønskelig for noen av partene. Denne løsningen gjør at både vi og Bodø/Glimt kan bruke mindre tid på byråkrati, og vi står begge friere etterpå, sier Rånes.
Kommer ikke uten forventninger
De to politikerne mener dette kan komme hele Nordland til gode.Et tilskudd på 40 millioner kroner fra fylkeskommunen vil likevel ikke komme uten forventninger fra politikerne og nordlandssamfunnet, påpeker fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik.
– Vi forventer at Bodø/Glimt skal være et lag for hele Nordland. En klubb som bidrar til bolyst og trivsel, med innsats inn i rekruttering og spilleglede for unge og eldre fotballspillere over hele fylket. Vi forventer også at de fortsetter innsatsen for like muligheter for jenter og gutter, kvinner og menn, og på fotballglede for alle, uavhengig av funksjonsnivå og sportslig nivå, sier han. Fylkesrådslederen er også fornøyd med det fokuset klubben har på bærekraft og klimatiltak.
– Et slikt tilskudd er enklere å gi når Bodø/Glimt jobber så godt for positive lokale og regionale formål, og i tråd med FNs bærekraftsmål. Hadde de vært en klubb som bare satset på eliten, så hadde det sittet mye lengre inne, sier Eggesvik, og mener dette er viktige momenter når saken skal opp til politisk behandling.
Gir mer til investeringer i Nordland
Rånes på tomta i Thalleveien.
Thor-Wiggo Skille
Med et slikt tilskudd vil Bodø/Glimt få støtte fra fylkeskommunen til stadionprosjektet, og fylkeskommunen kan få penger til andre viktige områder når tomta selges til klubben, sier Rånes. Tomta selges for 81 millioner kroner.
– Jeg ser på dette som en vinn-vinn-løsning. Vi i fylkeskommunen har svært mange investeringer på blokka i årene fremover. Vi skal blant annet bygge to nye videregående skoler i Mosjøen og Narvik, og vi har enorme kostnader til utbygging av fylkesveg over hele fylket. Så om vi nå får mer penger på bok i stedet for en mindre betaling på 1 million i året, vil det så absolutt komme godt med, sier hun.