Cookie Consent by TermsFeed folkehelse - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Felleskap og mestring er viktig for folkehelsen

Anette Amalie Åbodsvik Bang. Eiril DeLonge  Fylkestinget som nå er samlet i Mo i Rana skal behandle Regional folkehelseplan Nordland og vedta et nytt handlingsprogram for 2022. - Det nye handlingsprogrammet har flere tiltak som er viktig for folkehelsearbeidet i Nordland. Spesielt vil jeg trekke frem de økte tiltakene om selvmordsforebygging, sier fylkestingsrepresentant Anette Amalie Åbodsvik Bang (Sp).

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Formålet med den regionale folkehelseplanen for Nordland er å skape en felles forståelse og plattform for lokalt og regionalt folkehelsearbeid. Utjevning av sosiale helseforskjeller er førende og grunnleggende for planen. Befolkningens helse og livskvalitet, og en rettferdig fordeling av denne er avgjørende for bærekraften i et samfunn.

- Det nye handlingsprogrammet har flere tiltak som er viktig for folkehelsearbeidet i Nordland. Spesielt vil jeg trekke frem de økte tiltakene om selvmordsforebygging. I Nordland har vi en nullvisjon for selvmord, det er viktig med konkrete tiltak for å faktisk forebygge mot selvmord, sier Anette Amalie Åbodsvik Bang, fylkestingsrepresentant for Senterpartiet.

Nordland fylkeskommune har et utviklingsmål om at vi sammen skal skape attraktive og inkluderende samfunn med gode kultur, service- og tjenestetilbud for alle. Dette er viktig for å skape samfunn der flere vil bo. En sentral del av folkehelsearbeidet omfatter også frivilligheten. 2022 er frivillighetens år og det er derfor styrkede tiltak i handlingsprogrammet for 2022 som omfatter samarbeid med frivilligheten og for å synligjøre og styrke frivillighetens funksjon i nordlandsamfunnet.

- Frivillige organisasjoner bidrar til kompetanse, læring og inkludering og gir folk i alle aldrer mulighet til å møtes, engasjere seg og være en del av et fellesskap. Senterpartiet har lenge jobbet for å styrke satsingen på frivilligheten, og mener frivilligheten er en sentral faktor i arbeidet med folkehelse. Felleskap og mestring er viktig for folkehelsen og må derfor ses i tett sammenheng med fylkes arbeid med folkehelse, avslutter Åbodsvik Bang,