Cookie Consent by TermsFeed lar seg ikke stoppe - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Fylkestinget lar seg ikke stoppe av datainnbrudd

Kari Anne Bøkestad Andreassen  - Klikk for stort bildeFylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen. Fylkestingets første samling i 2022 arrangeres neste uke i Mo i Rana. - Det er veldig viktig å vise at demokratiske prosesser ikke lar seg stoppe av nettkriminelle, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

Kari Anne Bøkestad Andreassen  - Klikk for stort bilde

Fylkesordføreren er stolt og glad over å kunne ønske alle fylkestingsrepresentantene velkommen til årets første fylkesting, på tross av at nettangrepet og påfølgende nedstenging av IT-strukturen skapte utfordringer i forarbeidet til møtet.

- Jeg vil gi honnør både til fylkespolitikerne og administrasjonen for den innsatsen som er lagt ned for å få gjennomført fylkestingssamlingen, sier hun.

Det mangler ikke på interessante saker under neste ukes fylkesting, på tross av at saksmengden måtte reduseres noe grunnet innbruddet.

- Det gjelder blant annet sak om fremtiden til de Maritime sikkerhetssentrene i Nordland, hvordan inntektene fra undervisningstillatelsene innen akvakultur skal brukes, og selvsagt saken der fylkesrådet foreslår å opprette en landslinje for spisset toppidrett i nordiske grener ved Polarsirkelen videregående skole, sier fylkesordføreren.

Hun legger til at behandling av saken om fylkestinget skal slutte seg til «grønnvaskingsplakaten», samt tilstandsrapport for videregående opplæring i Nordland 2021, også er viktige saker under dette fylkestinget.

I tillegg vil som vanlig spørsmål og interpellasjoner fra fylkestingsrepresentantene være med på å sette fokus på viktige og dagsaktuelle saker for Nordlandssamfunnet.

Årets første samling arrangeres på Meyergården hotell i Mo i Rana fra 21.-23. februar.

Her kan du se alle sakene som skal behandles og program