Cookie Consent by TermsFeed rtp-debatt - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Lover frisk samferdsels-debatt

Kari Anne fra Vevelstad er fylkesord - Klikk for stort bildeFylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

Fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen tror behandlingen av Regional Transportplan 2022-2033 blir den mest omdiskuterte saken under fylkestingets samling i Mo i Rana i 13.-15. juni.

- Samferdselsspørsmål er veldig viktig for befolkningen i Nordland. I Regional Transportplan skal fylkestinget legge føringer og prioriteringer for samferdselssektoren i et lengre perspektiv.

- Det er fylkesrådets forslag som legges fram, men det er fylkestinget som vedtar planen. Det innebærer at det er rom for representantene å komme med innspill og forslag til endringer. Vi vil nok oppleve at slike endringsforslag kommer og til slutt blir vedtatt, og det er bra fordi det viser at demokratiet fungerer, sier Bøkestad Andreassen.

Fylkesordføreren understreker at det er mange andre viktige saker som skal behandles i fylkestinget denne gangen, blant annet sak om styrking av samiske språk, kultur og identitet i videregående skoler,  Kompetanseløft for voksne 2022-2024 og behandling av tertialrapport for Nordland fylkeskommune.

- Fylkestinget vil også benytte anledningen når vi er på Mo til besøke Polarsirkelen videregående skole og Vitensenteret i Nordland. Det er viktig at representantene  bli nærmere kjent med samfunnslivet på de stedene fylkestinget arrangeres, avslutter fylkesordføreren.

Se programmet  for fylkestinget og sakene som skal behandles.

Fylkestinget streames direkte: nfk.no/nett-tv.