Cookie Consent by TermsFeed milepæl for baser - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Milepæl for basene på Helgeland

Mennesker utenfor møtesal - Klikk for stort bildeFylkesråd Linda Helen Haukland (t.h) er svært fornøyd med resiltatet at dialogmøtet i Brønnøysund i dag. Til venstre Sigrid Simonsen fra Norsk Olje & gass. Terje Gustavsen  – Vi er svært fornøyde med at Norsk olje og gass nå har samlet operatørselskapene i en felles uttalelse hvor det heter at basene prioriteres i forhold til aktivitet på våre felt framover, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

I samarbeid med Brønnøy og Alstahaug kommune inviterte fylkesråd Haukland til dialogmøte i Brønnøysund med operatørselskaper og aktører i olje- og gassnæringen i dag for å diskutere hvordan bruken av basene på Helgeland kan sikres framover.

Møtet i Brønnøysund kom i stand i kjølvannet av en markant økning av leteaktiviteten utenfor Helgeland. Samtidig erfarer basene i Brønnøysund og Sandnessjøen at de ikke har nok aktivitet til å sikre en robust utvikling framover. For Haukland har dialog stått sentralt for å løse denne utfordringen.

- Vi har vært i dialog med alle operatørselskaper som planlegger leteaktivitet i området for å sikre bruk av basene på Helgeland. Det er svært gledelig at selskapet PGNiG har besluttet å bruke disse i sin leteaktivitet framover. Men den største gladnyheten var at alle operatørselskapene nå uttrykker i en felles uttalelse at aktivitet utenfor Helgeland skal bidra til aktivitet på basene her, sier Haukland.

Hun har i lang tid arbeidet med et tallgrunnlag for å avdekke bruk av basene, men informasjonen har ikke vært tilgjengelig slik at det har vært umulig å uttale seg sikkert om utviklingen.

- Olje- og gassnæringen sitter på sentral kompetanse for å kunne gjennomføre det grønne skiftet i Norge. Det er derfor svært gledelige signaler som kom i møtet om at også selskapene seg i mellom og opp mot leverandørindustrien vår vil ha en tettere dialog framover for å avdekke behov og muligheter, sier hun.

I uttalelsen fra Norsk olje og gass heter det blant annet at olje- og gasselskapene har ambisjoner om å bidra til at mer av verdiskapingen blir igjen lokalt og ønsker å arbeide for økte ringvirkninger på land. Det påpekes at dette er særlig viktig i nord, og at bruk av forsynings- og helikopterbaser derfor blir viktig framover.

Deltakere på møtet var Brønnøy og Alstahaug kommune, Nordland fylkeskommune, Helgelandsrådet, Norsk olje og gass, Ocean Cluster Helgeland, Equinor, Conoco Philips, Aker BP, PGNiG, Wintershall DEA, Fellesforbundet/LO, NHO Nordland, Avinor, Thon hotell, Widerøe, Helgeland Havn og Petro Arctic.