Cookie Consent by TermsFeed Seks millioner til kunstsatsing i Nord-Norge - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Seks millioner til kunstsatsing i Nord-Norge

Fylkesråd Kirsti Saxi - Klikk for stort bildeFylkesråd Kirsti Saxi gleder seg til at Nordnorsk kunstmuseum etablerer seg i Bodø Thor-Wiggo Skille Regjeringen har satt av over seks millioner kroner i statsbudsjettet til Nordnorsk Kunstmuseum. Tre millioner skal brukes til å bygge opp en avdeling i Bodø.

– Dette er en veldig god nyhet. Dette er friske penger som nå tilføres kunstfeltet i nord, sier en kjempeglad Kirsti Saxi, fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland fylkeskommune.

Godt forarbeid

Saxi har sammen med flere aktører jobbet med å få en filial av Nordnorsk Kunstmuseum til Bodø i over ett år. Nå legger regjeringen inn pengene som trengs.

– Dette er en kraftfull satsing som gjør Nordnorsk Kunstmuseum i stand til å ta en større plass i formidling av kunst i nord, sier Line Fusdahl, administrerende direktør ved Nordnorsk Kunstmuseum.

Allerede godt i gang

Det er Postgården i Bodø som er tiltenkt arena for en museumsavdelingen.

–Dette er en fantastisk plassering som ligger sentralt i byen. Vi har allerede vært i kontakt med huseier og har planene klare for ombyggingen fra posthus til kunstmuseum. Vi gleder oss, og håper å kunne åpne filialen av Nordnorsk Kunstmuseum i Bodø i september 2022, i forbindelse med festivalen Bodø Biennale, avslutter fylkesråd Kirsti Saxi.