Cookie Consent by TermsFeed Ungdommens fylkesråd (UFR) - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Ungdommens fylkesråd (UFR)

Ungdommens fylkesråd er Nordland fylkeskommunes ungdomsråd, og har rett til å uttale seg i saker som gjelder ungdom i Nordland. Ungdommens fylkesråd består av 11 medlemmer og velges av Nordland fylkesting.

Gruppebilde av Ungdommens fylkesråd Nordland perioden 2022 - 2023 Torje Kosmo Karlsen

Vi i Ungdommens fylkesråd (UFR) er ungdommens talerør overfor politikere og beslutningstakere, og skal ha en rådgivende rolle i Nordland fylkeskommune. Vi skal representere interessene til ungdom i Nordland og vi har rett til å uttale oss i alle saker som gjelder ungdom.

Ny leder er Sigurd Hjelle, Sortland, 

Ny nesteleder er Silje Moen, 

 

På gruppebildet:

Bakre rekke fra venstre

Markus Ivan Gabor, Mo i Rana

Elias Wiik, Vestvågøy

Silje Moen, Nesna 

Vinjar Meosli, Ungdomsutvalget ved Nordlandssykehuset 

Sigurd Hjelle, Sortland

André Reinholdsten, Fauske

 

Fremre rekke fra venstre:

Elvira Juul, Steigen

Elle Frivåg, Øksnes

Ella Reidarsdatter Åland, Elevorganisasjonen 

Stine Wingan Larsen, Hadsel

Emma-Sofie Olafsen, Narvik

 

Vi velges for ett år om gangen, vi er partipolitisk uavhengige  og vi er folkevalgte, det vil si at vi er valgt av Nordland fylkesting for å representere ungdom i vårt fylke. 

Vårt formål er å gi ungdom reell mulighet til påvirkning i fylkeskommunale saker, fremme ungdommens samfunnsengasjement og skape et godt og trygt debattklima rundt saker som angår ungdom i Nordland.

Ungdommens fylkesråd skal representere og uttale seg på vegne av alle ungdommer. Vi vil derfor ha god kontakt med ulike grupper av ungdom, og skape møteplasser der ungdomsrådet kan få innspill fra ungdommene de representerer. Den viktigste møteplassen for å få innspill fra ungdom i Nordland er Ungdommens fylkesting. Ungdommens fylkesting arrangeres en gang i året. 

På Ungdommens fylkesting vedtas UNGplan, vårt politiske program. UNGplan er retningsgivende for Ungdommens fylkesråds arbeid. Vår viktigste oppgave er å være talerør for det ungdom i Nordland er opptatt av, og vi bruker UNGplan som argumenter for våre innspill i ulike saker. Vi kan også ta opp egne saker.

 

Følg oss gjerne på sosiale medier: 

 

Facebook         Instagram