OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Strategi for reiseliv og opplevelser i Nordland 2023 - 2027

11 Kulturturisme og sesongutvikling

Legge til rette for utvikling av opplevelser med utgangspunkt i kultur, kunst, historie og tradisjoner fra Nordland. Det skal særlig legges vekt på tiltak som bidrar til helårige tilbud og arbeidsplasser.

Prioriterte fokusområder:

  • Legge til rette for nettverk, partnerskap og møteplasser på tvers av næringer for å utvikle nye tilbud og bidra til sesongutvikling. Dette skal gjøres blant annet gjennom en tettere kobling av opplevelser knyttet til mat, kultur og natur.
  • Støtte opp rundt tiltak som fører til økt oppholdstid for besøkende i Nordland, da særlig gjester med lavt klimaavtrykk og som gir høy sosiokulturell, miljø- messig og økonomisk verdiskaping i lokalsamfunnene.
  • Bruke arrangement og regionovergripende kultursatsinger som motor for en videre reiselivs- og sesongutvikling, som Bodø2024, Fotefar mot nord, Skulpturlandskap Nordland og Via Querinissima.
  • Stimulere til løsninger som bidrar til helårlig sysselsetting og helårlige tilbud.
  • Støtte opp rundt møteplasser for aktører innen naturbaserte opplevelser for å sikre en koordinert utvikling mellom offentlige forvaltere og opplevelses- næringene, samt se på muligheter knyttet til parker og vernede områder i et sesongutviklingsperspektiv.
  • Jobbe for at reiselivet og de nasjonale og regionale museene i Nordland samspiller bedre.
  • Styrke Nordland fagskoles studietilbud innen bærekraftige matopplevelser, for å heve kompetansen i reiselivs- og opplevelsesnæringen knyttet til matopplevelser i Nordland.  Fremme samhandling mellom reiselivs- og opplevelses- aktører, kompetansemiljø, sjømat- og landbruksnæringer slik at Nordland kan ta en sterkere posisjon innen opplevelser basert på lokalmat.