Cookie Consent by TermsFeed Forsikring for ungdommer i OT - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Forsikring for ungdommer i OT

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Fylkeskommunen plikter å sørge for ulykkesforsikring for alle elever i videregående skole i henhold til opplæringsloven. Plikten gjelder også for ungdommer i OT. Ulykkesforsikringen gjelder under opplæring i bedrift og gjelder for skader som inntreffer i ordinær arbeidstid og dessuten på direkte vei mellom hjemmet og arbeidsstedet. Det innebærer i praksis at det kan oppstå ulykker som dekkes av både bedriftens yrkesskadeforsikring og fylkeskommunens ulykkesforsikring.

For ungdommer i OT som er utplassert i bedrift er de å anse som en midlertidig arbeidstaker og skal derfor være omfattet av bedriftens yrkesskadeforsikring. Denne forsikringen skal dekke skader og sykdom som oppstår i sammenheng med arbeidet.

I de fleste tilfeller trenger ikke bedriften tegne ekstra forsikring for ungdommer i OT som skal ut i praksis ettersom det er vanlig med en 10%-regel for inn- og utmeldinger i løpet av forsikringsåret. Dersom bedriften må utvide egen forsikring for å dekke ungdommer i praksis og dette medfører ekstra utgifter, kan fylkeskommunen refundere disse. Dette må være avtalt på forhånd, og gjøres ved at faktura og kvittering sendes til rådgiver for oppfølgingstjenesten ved avdeling for Utdanning og kompetanse per e-post.

Kontaktinformasjon

Knut-Magne Nikolaisen
E-post: knunik@nfk.no
Telefon jobb: +4775650263