Cookie Consent by TermsFeed Om tannhelsetjenesten - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Om tannhelsetjenesten

Tannhelsetjenesten i Nordland er delt inn i 17 klinikkområder med 43 allmenn- og biklinikker, 1 fengselsklinikk, 4 sykehusklinikker og 5 spesialistklinikker.

Spesialistklinikkene er i Mo i Rana, Bodø, Sortland og Narvik. På alle disse klinikkene finner du tannlegespesialist innen kjeveortopedi (tannregulering)

I Bodø jobber i tillegg tannlegespesialist innen periodonti (tannkjøttsykdom) og endodonti (rotfylling), og i Sandnessjøen jobber det også tannlegespesialist i endodonti.

I nesten hver eneste nordlandskommune er det en fylkeskommunal tannklinikk, og tannhelsetjenesten er dermed den mest desentraliserte tjeneste i fylkeskommunen

Tannhelsetjenesten er ledet av fylkestannhelsesjefen med stab.

Tannhelsetjenesten har ansvaret for tannhelsetilbudet til prioriterte grupper. Pasienter i de prioriterte gruppene får automatisk innkalling i henhold til lov om tannhelsetjenester.