Cookie Consent by TermsFeed kommunehjelp - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Ber kommunene om hjelp

Elg - Klikk for stort bilde

  Fylkesråd for miljø Christian Torset ber kommunene i Nordland ta i bruk alle relevante tiltak for å få redusert antallet elg. Bakgrunnen er det svært høye antallet elg som er drept av tog eller bil i vinter.

Januar i år var en av de verste på lang tid med 132 bekreftet døde eller avlivede elger. I tillegg til de bekreftet døde dyrene og de som avlives på stedet, kommer de dyrene som man ikke klarer å påvise eller observeres uskadd. Også disse belaster kommunens hardt prøvede ettersøkspersonell og kan også være påført skader og lidelse uten at det kan dokumenteres.

- Fra vår kontakt med kommunenes viltforvaltere er det et generelt inntrykk at antall elg i fylket er for høyt. Vi vet også at mange kommuner har tatt ansvar og satt i verk tiltak for å øke uttaket av elg, og det er kjempebra. Nordland fylkeskommune støtter kommunene i dette arbeidet, og vi ber om at absolutt alle tiltak i verktøykista tas i bruk for å redusere bestandene ytterligere, sier fylkesråden i brevet.

- Flere steder i fylket etterspørres det vernetiltak i form av gjerder og lignende slik at dyrene i større grad holdes borte fra veg og bane. Vi vet av erfaring at det kan ta tid å få gjennomslag for at slike tiltak blir prioritert fra sentrale myndigheter, men vi gjør det vi kan for å få fortgang i prosessen, avslutter Torset.