Cookie Consent by TermsFeed god gassnyhet - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

- Gode gassnyheter for Nordland!

Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland - Klikk for stort bildeFylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland Trond-Erlend Willassen

- Equinor sin avgjørelse om å videreutvikle Irpafeltet, er veldig gode nyheter for Nordland og våre kommuner med sterk tilknytting til petroleumsvirksomheten i Norskehavet, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland.

 Beslutningen vil sikre arbeidsplassene på Aasta Hansteen feltet, forsyningsbasen i Sandnessjøen og helikopterbasen i Brønnøysund, legger fylkesråden til.

Gassfeltet Irpa i Norskehavet befinner seg 340 kilometer vest for Bodø og inneholder anslåtte 20 milliarder standard kubikkmeter utvinnbare ressurser. Produksjonen skal gjennomføres med bunninnstallasjoner og gassen skal fases inn i eksisterende infrastruktur via Aasta Hansteen og videre til Nyhamna. Prosjektet skal bygges ut med tre nye brønner og en 80 kilometer lang rørledning til Aasta Hansteen-plattformen.

-Nordland fylkeskommune jobber aktivt mot å kunne møte de norske forpliktelsene til klimanøytralisering. I dette bildet vil norsk gass fremdeles spille en sentral rolle. Energibehovet knyttet til klimakrisen og krigen i Ukraina har skapt et enormt behov for energi fra andre leverandører enn Russland.  Gassen kalles broen til fornybarsamfunnet, og EU har inntil videre  inkludert gass i taksonomien. I Nordland ønsker å bidra at petroleumsnæringen blir med i omstillingen til fornybarsamfunnet. Derfor er dette en god nyhet, som skaper forutsigbarhet for våre baser og leverandørbedrifter samtidig som det bidrar til eksport av gass til et kriserammet europeisk energimarked, avslutter Haukland.