Cookie Consent by TermsFeed Mulighet for større gods til Skutvik - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Mulighet for større gods til Skutvik

Bent-Joacim Bentzen, fylkesråd for transport og infrastruktur. - Klikk for stort bildeBent-Joacim Bentzen, fylkesråd for transport og infrastruktur. Susanne Forsland Boreal har løst utfordringene med å kunne sende større gods med Nordlandseksepressen til og fra Skutvik.

Gjennom en avtale med ekspeditør i Skutvik, vil det fra mandag være mulig å sende pallegods til og fra Skutvik. Fylkesråd Bent-Joacim Bentzen er svært fornøyd med at Boreal har fått på plass tilbudet.

-Gods – også pallegods – er en del av avtalen på dette sambandet. Jeg er glad for at Boreal nå har fått på plass en løsning, slik at det igjen blir mulig å sende større gods til og fra Skutvik, sier Bentzen.

 

Avtale med ekspeditør

Det har siden flytting av anløpssted til ferjekaia i 2018, ikke vært håndtering av større gods i Skutvik. Boreal overtok anbudet våren 2019, der håndtering av større gods i praksis var avviklet. Når etterspørselen nå igjen ble aktualisert, har Boreal inngått en midlertidig avtale med ekspeditør i Skutvik.

-Det har vært tydelig signalisert et behov for godshåndtering i Skutvik. Det er en utfordring i forhold til ruteplanen hvis mannskapet på båten skal heise gods av og på. Derfor har vi inngått denne løsningen mens vi arbeider med et permanent opplegg, sier daglig leder i Boreal Sjø, Steinar Mathisen.

 

Smågods

Håndtering av smågods er selvsagt fortsatt et tilbud – både til og fra Skutvik.

-Smågods, esker og ting som lar seg bære i land er selvsagt også mulig å sende, så lenge disse leveres og hentes om bord, avslutter Steinar Mathisen.

 

-Må være forutsigbart

Ordfører i Hamarøy Britt Kristoffersen, er svært fornøyd med at det nå igjen vil være mulig å sende pallegods til og fra Skutvik.

-Denne muligheten er helt avgjørende for noen aktører i vårt næringsliv. Dette har vært en langvarig utfordring som endelig  ser ut til å få en løsning. Jeg håper Boreal og Nordland fylkeskommune nå sørger for at dette blir et forutsigbart tilbud, slik at også næringslivet i Hamarøy kan benytte godsfrakt på hurtigbåt, slik de gjør det i resten av Nordland, sier Kristoffersen.