Cookie Consent by TermsFeed Overgangsbillettering løst - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Overgangsbillettering løst

Ferjekaia i Jektvik - Klikk for stort bildeFerjekaia i Jektvik Geir Johnsen Nå er det tekniske på plass for overgangsbillettering på ferje i Rødøybassenget.

Nå er løsningen for overgangsbilletteringen i Rødøybassenget endelig på plass.

-Det har vært en del frustrasjon blant de reisende rundt at det teknisk ikke har vært mulig å registrere bare én reise, der overgangsordningen gir rett til at kunden trekkes bare én gang, selv om han reiser to ferjestrekninger. Nå er dette endelig løst, sier faggruppeleder Marthe Andersen på seksjon Mobilitet i Nordland fylkeskommune.

 

Bare én reise

For sambandene via Jektvik vil det nå ikke være slik at de reisende må betale for to strekninger – for deretter å kreve refusjon. Nå vil kun én reise bli trukket fra Autopassordningen.

-Selvsagt er det urimelig at passasjerene belastes to ganger, for deretter å få refusjon. Dette problemet oppsto ved overgang til Autopassordningen, og var ikke teknisk kompatibelt med våre billetteringssystemer, forklarer Andersen.

 

Autopass ferje

Den nasjonale Autopassordningen ble innført som betalingsordning på alle fylkeskommunale ferjer som ett av flere smitteverntiltak våren 2020.

-Autopass er en effektiv måte å billettere på uten kontakt mellom mannskap og passasjerer, der bilnummeret fotograferes for så å belastes den reisendes konto. Nå har vi også fått løsningen på plass, slik at ingen skal trekkes dobbelt når man reiser med overgang på neste ferjestrekning, avslutter Andersen.