Cookie Consent by TermsFeed sommerrute til Myken - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Sommerrute til Myken også i 2024

Selv om det synes lenge til den lyse årstiden i Nordland, avslører fylkesrådet allerede nå at sommerruta til Myken blir å gå også i 2024.  –Ruta har vært en stor suksess og har betydd mye både for turister og fastboende. Derfor lyser vi ut et anbud på denne strekingen også for neste sommer, sier fylkesråd for samferdsel Marianne Dobak Kvensjø. 

Klynge med hus i havgapet. Foto. - Klikk for stort bildeVakre Myken i godvær. Thor-Wiggo Skille

Tilbudet vil trolig bli ganske likt årets, dog med noen justeringer i reisetidene. Tidligere møttes hurtigbåtene fra Sandnessjøen og fra Bodø på Myken, men neste år vil de møtes på Træna. Nordgående båt vil deretter fortsette til Myken

–Vi lyser nå ut en anbudskonkurranse for strekningen Bodø-Træna-Bodø, og vi har gode forhåpninger om at vi får rederi til å trafikkere strekningen. Anbudet vil bli utformet med to ulike tidsalternativ, henholdsvis i skoleferien (8 uker) og for en full tremånedersperiode. I følge anbudet skal båten ha kapasitet på 90 passasjerer, og det stilles også krav om mulighet for enkel kioskservering om bord. Anbudet er tenkt lyst ut med en varighet på fem år noe som vil kunne skape forutsigbarhet for reiselivet og øvrige reisende, sier Dobak Kvensjø.  

Fylkesråd for næring Bjørn Larsen er ikke overraskende svært glad for at tilbudet opprettholdes også sommeren 2024.

–Helgeland er fantastisk og stadig flere turister får nå øynene opp for dette faktumet. Vi som politikere må støtte opp om denne utviklingen, og legge til rette for at enda flere får oppleve verdens vakreste kyst. På den måten kan vi være med å bygge opp den fra før svært viktige reiselivsnæringen i fylket vårt. Vi skal heller ikke glemme at Myken-ruta også gir et utvidet reisetilbud til de som arbeider og bor langs kysten i dette området, avslutter han.

 

Informasjon om avganger finner du på nettsidene til Reis Nordland

To smilende personer foran rød vegg. Foto - Klikk for stort bildeFylkesråd for samferdsel Marianne Dobak Kvensjø og fylkesråd for næring Bjørn Larsen. Thor-Wiggo Skille