Cookie Consent by TermsFeed Ta en virtuell rundtur i Nordlandsbibliotekene - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Ta en virtuell rundtur i Nordlandsbibliotekene

Fylkesråd for kultur, klima og miljø, Kirsti Saxi - Klikk for stort bildeFylkesråd for kultur, klima og miljø, Kirsti Saxi Susanne Forsland  Nå kan du besøke biblioteket virtuelt fra din egen stue, og gå blant hyllene i en 3D-modell.

Koronapandemien har gjort bibliotekene kreative i sine metoder for nå brukerne sine, uten å måtte ta hensyn til 1-metersregelen.

-Nå kan du besøke biblioteket virtuelt fra din egen stue, og gå blant hyllene i en 3D-modell. Løsningen er integrert med Google Street View, og derfra kan du gå helt inn i biblioteket og utforske hver krik og krok selv, forteller fylkesbiblioteksjef Anita Munch Kulset.  

 

I stadig utvikling

Ved hjelp av nyttige informasjonspunkter, bilder og beskrivelser er det enkelt å manøvrere seg i lokalene, og man kan også finne videosnutter som for eksempel bokanmeldelser eller opptak fra arrangement.  

-Modellene er i stadig utvikling og noen av bibliotekene vil engasjere små og store bibliotekbrukere til å bidra med eget innhold for å gjøre sitt lokale bibliotek levende - også digitalt, utdyper Kulset.

 

Samarbeidsprosjekt

Prosjektet er et samarbeid mellom Nordland fylkesbibliotek og 18 folkebibliotek over hele Nordland fra vårt aller minste bibliotek på Træna til det største biblioteket, Stormen i Bodø. Fylkesråd for Kultur, klima og miljø, Kirsti Saxi, berømmer bibliotekene for å være kreative og nytenkende for å nå sine brukere.

- Når det fysiske tilbudet i biblioteket begrenses er det desto viktigere å være til stede digitalt. De fleste orienterer seg på nett for å søke kunnskap i dag. 3D-bibliotekene vil ikke kunne erstatte det fysiske bibliotekrommet, men er et godt tilskudd, spesielt i disse tider. Jeg tror at virtuelle bibliotek har potensiale til å nå nye brukergrupper og engasjere på nye måter, sier fylkesråd Kirsti Saxi.  

 

Her kan du utforske de 18 bibliotek i Nordland som har fått egne 3D-modeller  https://bibliotek.nfk.no/3dbibliotek/