OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kurs i besøksforvaltning for lokalpolitikere

Kommunehuset i Meløy - Klikk for stort bildeKommunehuset i Meløy Edmund Ulsnæs, Ny Næring AS

 I nært samarbeid med KS (kommunenes organisasjon) har vi utviklet et introduksjonskurs i besøksforvaltning for lokalpolitikere. Første test av kurset blir nå gjort i samarbeid med kommunestyrene i Meløy og Vestvågøy.

Lokale politikere spiller en sentral rolle i besøksforvaltningen. I samarbeid med pilotkommunene har vi jobbet for å utvikle et kurs i besøksforvaltning for politikere.

I første omgang har vi laget et 1 times introduksjonskurs som nå er klar for testing. Tema som tas opp er reiseliv som næring, besøksforvaltning og kommunens rolle. Kurset og kursheftet var ferdig utviklet i slutten av februar. Så kom korona og på grunn av smittevernhensyn er det nå omarbeidet slik at det kan gjennomføres som en del av de digitale kommunestyremøtene. Vi skal i løpet av våren teste ut kurset sammen med kommunestyrene i pilotkommunene. Etter kurset ber vi om innspill på relevans, form og innhold på både nettkurset og kurshefte. På bakgrunn av disse innspillene vil vi gjøre endringer underveis. Målet er at vi sammen får utviklet et kurs som kan arrangeres også andre steder i landet og som kan bli en del av folkevalgtprogrammet til KS. 

Vi har utviklet et kurshefte i samarbeid med Mimir og med bistand fra Nord Universitet. Den første versjonen av heftet er nå klart til møtet med kommunestyret i Meløy den 7. mai 2020. Heftet vil bli endret underveis i kursrekken på basis av de tilbakemeldingene som kommer inn. 

Kommunestyret i Meløy 2020-2024 Thomas Hegge Moen

I etterkant av introduksjonskurset vil pilotprosjektet vurdere om vi skal utvikle flere oppfølgingskurs i tett samarbeid med kommunene. Det er allerede kommet innspill til et dagskurs for planutvalget, planleggerne i administrasjonen og andre politikere som ønsker å jobbe mer med lokal besøksforvaltning. Her vil det bli mulighet for å diskutere konkrete og aktuelle saker som det jobbes med i kommunen.  

 

Last ned kurshefte "Besøksforvaltning - hvorfor og hvordan? (PDF, 17 MB)

Besøksforvaltning - hvorfor og hvordan?