OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Besøksforvaltning på Fredvang

Fredvang og bygdene omkring danner fallsporten til Lofotodden nasjonalpark i Flakstad kommune. Kvalvika og Ryten er de mest kjente turmålene og sommeren 2017 tok det helt av.

"" - Klikk for stort bilde  

Det trengtes et mer helhetlige grep og folk måtte dra lasset sammen. Om lag 10 ulike lag og foreninger i bygdene her samlet seg i et felles bygdelag med det klingende navnet Samstræv. Parkeringssituasjonen i Torsfjorden ble etter hvert uholdbar, og kommunens forslag om 200 parkeringsplasser i utmarka skapte en storm av protester. De studerte foredrag og filmer fra besøksforvaltningsseminaret i Svolvær. 

De grunnleggende spørsmålene ble da tydelige: Hva vil vi egentlig ta vare på? Hva vil vi oppnå med tilretteleggingen? De forstod at svarene pekte mot gode løsninger. Styret bad om å få bli med på å utvikle kurs i besøksforvaltning for grendelag (frivillig sektor). Kommunestyret etablerte en arbeidsgruppe i besøksforvaltning, der bygdefolket var i flertall. Kommunen meldte seg på et NODA-kurs i tjenestedesign der besøksforvaltning var tema. Næringssjefen deltok sammen med en av ildsjelene i bygdelaget og en lokal designer.