OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Innlegg på ATTA World Summit

Nordland fylkeskommune ved besøksforvaltningsprosjektet var invitert til å holde innlegg på ATTA World Summit om det arbeidet fylkeskommunen har satt i gang. Årets arrangement var utsolgt og fant sted i Montecatini, Toscana i Italia 15-19. oktober 2018 med over 800 delegater fra mer enn 60 land.

"" - Klikk for stort bilde 

Adventure Travel Trade Association (ATTA) er et globalt nettverk for ledende opplevelsesbedrifter med mer enn 1000 medlemmer fra over 100 land. Medlemmene representerer turoperatører, opplevelsesbedrifter, guider, destinasjonsselskaper, overnatting, bedriftsnettverk og utviklingsaktører. Hvert år arrangeres ATTA World Summit med deltakere fra hele verden. Utfordringer knyttet til økt turisme og hvordan man kan jobbe mot ansvarlig turisme var satt høyt på dagordenen.

Nordland fylkeskommune ved besøksforvaltningsprosjektet var invitert til å holde innlegg om det arbeidet fylkeskommunen har satt i gang. Prosjektet deltok på sesjonen som het «Accelerating Smart Sustainability for Destinations» og inviterte til en diskusjon om hvordan vi kan finne smarte bærekraftige løsninger for å utvikle reisemålene i framtiden. Norge ble brukt som et eksempel på tiltak både på nasjonalt, regionalt og bedriftsnivå. Prosjektansvarlig Ingunn Sørnes fra Innovasjon Norge orienterte om sertifiseringsarbeidet og merkeordningen Bærekraftige Reisemål. Prosjektleder Ann Heidi Hansen snakket deretter om pilotprosjektet for besøksforvaltning og utfordringer på det regionale nivået. Bård Jervan som er prosjektleder i Innovative Opplevelser avsluttet sesjonen med et innlegg om hvordan bedrifter kan jobbe med bærekraft. Sesjonen ble gjennomført både 16. og 17. oktober 2018.

Prosjektet fikk mange gode tilbakemeldinger etter innleggene. Dette er problemstillinger som engasjerer og som er dagsaktuelle over hele verden. Flere kommenterte at de satte pris på at prosjektet så åpent delte av utfordringene i egen region. De ble inspirert av den helthetlig og systematiske måten det jobbes på både når det gjelder planlegging, stedsutvikling, personas-tilnærmingen innen markedsføring og den grunnleggende tanken om å bruke reiseliv som virkemiddel for å utvikle lokalsamfunnene. Keynote speaker Caroline Bremner fra Euromonitor International framhevet eksemplene fra Norge i sin plenumspresentasjon, noe som gjorde at prosjektet fikk enda mer oppmerksomhet. Chris Doyle (Executive director, Europe & Central Asia) fra ATTA ledet sesjonen og mener at Nordland er helt i front internasjonalt i måten vi jobber med disse problemstillingene på.

Se agenda og last ned innlegget her:

Agenda for ATTA World Summit

Agenda og innhold på sesjonen Accelerating Smart Sustainability for Destinations

Innlegget fra pilotprosjektet på besøksforvaltning