Seminar om besøksforvalting

Seminaret var inndelt i to bolker. Første dag hadde hovedfokus på aktivitetene som var satt igang og hvor målet var å dele og diskutere ulike deler av prosjektet. Andre dag hadde vi invitert tre internasjonale foredragsholdere for å få innspill og lære av erfaringer fra andre deler av verden om hvordan de har løst utfordringene sine.

Se programmet her:  Program prosjektseminar (PDF, 7 MB)

Last ned foredragene fra dag 1

Heidi Bergsli (samfunnsplanlegger) og Eva-Mari Rahkola (arealplanlegger) i Vestvågøy kommune: Arbeidet mot en helhetlig besøksforvaltning i Vestvågøy kommune (PDF, 2 MB) 

Hilde Wika (reiselivssjef), Vega kommune: Utvikling av en ny generasjon reiselivsplan på Vega (PDF, 3 MB) 

Kjell Jakobsen (Reinefjorden grunneierlag) og Tonje Vestgård (leder Vindstad-Bunesfjorden grendelag): Besøksforvaltning på grendenivå  (PDF, 6 MB)

Heidi Soløy (strategisk utviklingsleder, NordNorsk Reiseliv) og Elisabeth Dreyer (daglig leder, Destination Lofoten): Hvem vil vi ha på besøk og hvordan kommuniserer vi med dem? (PDF, 2 MB) 

Berit Kristoffersen (forsker, Universitetet i Tromsø): Hvordan opplever gjestene våre Lofoten? (PDF, 4 MB) 

Frank Johansen (prosjektleder) Lofoten Avfallsselskap: Hvordan rigge infrastrukturen for mer besøk? (PDF, 2 MB) 

Ann Heidi Hansen (prosjektleder besøksforvaltning), Nordland fylkeskommune: Tjenestedesign som metode i besøksforvaltning (PDF, 3 MB)

Anbjørg Nornes (verneområdeforvalter for Nærøyfjorden) og Erling Oppheim (daglig leder i Nærøyfjorden verdensarvpark): Nordnes - Hva gjør vi når fjorden i perioder er overfylt av båter og gjester? (PDF, 2 MB) Oppheim - Hva gjør vi når fjorden i perioder er overfylt av båter og gjester? (PDF, 2 MB) 

Knut Bjørn Stokke (Førsteamanuensis, Fakultet for landskap og samfunn, Institutt for by- og regionplanlegging), NMBU: Bærekraftig reiseliv og lokalsamfunnsutvikling - muligheter og begrensninger gjennom planlegging og nettverk (PDF, 965 kB)

Gruppearbeid - Klikk for stort bilde  

Oppsummeringer:

 
chris-elizabeth-cillian-med-lofoten-i-bakgrunnen. - Klikk for stort bildechris-elizabeth-cillian-med-lofoten-i-bakgrunnen.  

Lenke til foredragene på dag 2

Elizabeth Becker - The global perspective on tourism

Cillian Murphy - "Whose place is it anyway?” The importance of Host Community Involvement in Tourism Development

Chris Doyle - The Tourism Industry Perspective on Responsible Tourism and Visitor Management

Se også: Mentimeter fra 12.09.18 (PDF, 2 MB)