OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Med to fagbrev har jeg fått nye jobbmuligheter

Monica Espedal Bendiksen fortellfortell Da Monica Espedal Bendiksen på Rognan fikk høre om at hun kunne dokumentere kunnskapene sine i et fagbrev, tok hun først fagbrev i salgsfaget. Nå er hun i gang med nytt fagbrev i kontor og administrasjon. Dette gjør henne svært attraktiv for arbeidsgiver.

Monica (35) flyttet til Rognan for syv år siden etter flere år i Trondheim for å komme nærmere mannens familie. Monica, som opprinnelig kommer fra Ålgård utenfor Stavanger, hadde jobbet med kundebehandling i et vekterfirma i flere år, og fikk med en gang jobb i Rognans bokhandel.

-Etter videregående skole og en reise jorda rundt, visste jeg ikke helt hva jeg ville “bli” og begynte å jobbe i stedet for. Så tok det ene året det andre, og jeg stortrivdes i jobben min. Litt tilfeldig fikk jeg høre om at jeg kunne dokumentere det jeg kunne med et fagbrev i salgsfaget, beskriver Monica.

Fagbrev i salgsfaget
Sammen med ni andre fra ulike bedrifter i Saltdal, startet Monica på kurset for å ta fagbrevet i salg på Rognan en kald vinterdag i 2018. Hver uke samlet kursdeltakerne seg til undervisning frem til eksamen ble avlagt i juni. November 2018 gikk Monica opp til den praktiske fagprøven, etter å ha fått vurdert og godkjent 5 års relevant arbeidspraksis.

- Opplæringen var svært godt tilrettelagt av fylkeskommunen, og vi fikk til og med låne skolebøker uten kostnader for oss kursdeltakere. Selve fagprøven avla jeg i bokhandelen på Rognan. Temaet var farsdag, hvordan markedsføre og lage utstillinger i butikken, minnes Monica.

Godt bestått fagbrev inspirerte til å søke nye utfordringer, og Monica søkte jobb som servicemedarbeider hos produksjonsbedriften Hepro på Rognan et år senere. Jobben fikk hun i konkurranse med 25 andre søkere.

Fagbrev i kontor- og administrasjon hos Hepro
- Fagbrevet i salgsfaget ga meg skikkelig god uttelling da jeg søkte og fikk jobben hos Hepro i januar 2020. Med fagbrevet fikk jeg både dokumentert mine 16 år i arbeidslivet. I tillegg lærte jeg mye nytt, og fikk knagger å henge kunnskapene på, beskriver hun.

Hepro har 80 ansatte i tillegg til Monica, som utvikler, produserer og selger tekniske hjelpemidler for barn, voksne og eldre med nedsatt funksjonsevne. I tillegg har Hepro en avdeling med velferdsteknologi. Bedriften ble etablert på Rognan i 1987, men eies i dag av svenske AddLife og har avdelinger flere steder i landet. 2. juni hadde Monica og kollegene kake på jobb, da ble bedriftens 35-årsdag feiret!

Monica trives godt på Hepro og er glad for at de satser på kompetanseutvikling. Fagbrevene har gitt Monica gode jobbmuligheter i bedriften. fortellfortell   Monica er stolt av bedriften hun jobber i, og ikke minst av at bedriften er opptatt av at de ansatte etter- og videreutdanner seg. I vinter oppfordret arbeidsgiveren henne til å delta på et informasjonsmøte på Slipen Scene om å ta fagbrev med digital undervisning.

- Det var interessant å høre om mulighetene, og etter god veiledning fra John Howard Bottolfsen fra Nordland fylkeskommune og Kompetansepilot Salten, valgte jeg å søke fagbrev i kontor og administrasjon, sier hun.

Digital undervisning med video
Sammen med elleve andre kursdeltakere fra hele Nordland fylke deltok Monica på digital undervisning hver uke. Den video-baserte undervisningen har gjort det mulig å gjennomføre undervisningen på Rognan uten reisetid, og mens hun var i full jobb.

Jeg må innrømme at jeg nok savner det sosiale ved å samles fysisk til undervisning, samtidig innser jeg at det ville vært vanskelig å få til undervisning på mindre steder, som Rognan, legger hun til, og fremhever faglærer Ingvill Kalvik i OPUS Salten, som veldig dyktig og på tilbudssiden for den enkelte deltaker.

Kvalifiserte seg for mer ansvar på arbeidsplassen
Siden Monica var godt i gang med nytt fagbrev, stilte Monica sterkt da Hepro hadde behov for ny ordrebehandler. Første april 2022 hadde hun første arbeidsdag i ny jobb i bedriften. Monica setter stor pris på å ha fått muligheten til å videreutvikle seg hos Hepro, både med utdanning og nye oppgaver. Bedriften, på sin side, får beholde en motivert medarbeider med dokumenterte ferdigheter.

- I mai tok jeg eksamen i kontor og administrasjon som praksiskandidat med godt resultat, og jeg planlegger å ta den praktiske fagprøven til høsten mens alt er ferskt. Med to fagbrev er jeg godt rustet for å gjøre en god jobb fremover!

Er etter- og videreutdanning aktuelt i din bedrift?

Kontakt John Howard Bottolfsen, prosjektleder for Kompetansepilot Salten 
tlf. 98 89 91 50, e-post johbot@vgs.nfk.no

eller

Tone Jakobsen, prosjektleder for Kompetansepilot Indre Helgeland
Kunnskapsparken Helgeland på tlf. 92 08 94 41, e-post tj@kph.no

Er du arbeidstaker og ønsker å etter- eller videreutdanne deg?

Se informasjon om Nordland fylkeskommunes tilbud på https://www.nfk.no/kompetanseportal-nordland/