Cookie Consent by TermsFeed Nord-Norges Europakontor - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Nord-Norges Europakontor

Nord-Norges Europakontor er et servicekontor for Nord-Norge i Brussel, med formål å fremme og profilere nordnorske interesser og miljøer overfor europeiske instanser, samt bidra til regional utvikling gjennom økt Europa-kompetanse.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Kontoret skal bidra til at nordnorske miljøer skal kunne utnytte de mulighetene som EU og EØS-avtalen gir. Nord-Norges Europakontor er lobbyaktør i Brussel for kontorets eiere og partnere.  

I tillegg til å jobbe med politisk påvirkning, deltar og etablerer kontoret ulike nettverk og allianser på vegne av miljøer i landsdelen. Kontoret bidrar også til å bygge kompetanse i EU om Nord-Norge, Arktis, Barentssamarbeidet, samt om kunnskaps- og næringsmiljøer hjemme.

Samtidig bidrar kontoret hjemover med kompetanse om EU og EU-systemet. Kontoret informerer også om ting som skjer innen de politikkområder eiere og partnere er interessert i. Sist, men ikke minst, representerer kontoret en fast tilstedeværelse i Brussel, og tar imot og ivaretar gjester og delegasjoner fra den nordlige landsdelen.

Les mer om Nord-Norges Europakontor på deres hjemmesider