Cookie Consent by TermsFeed Fylkesordfører - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Fylkesordfører

Fylkesordføreren i Nordland er Kari Anne Bøkestad Andreassen, Senterpartiet. Hun er valgt til fylkesordfører for perioden 2019 - 2023. 

Kari Anne bor på gården Skredderviken i Vevelstad kommune, sør på Helgelandskysten. Hun er født i 1973 og oppvokst i Brønnøysund, gikk de to siste årene av videregående i Longyearbyen, og bodde to år på Island der hun tok landbruksutdannelse med hest som spesialisering på høgskolen Hólar.

Hun tok veterinærutdannelse i Edinburgh, og etter fem år i Skottland flyttet hun hjem til Helgeland. Siden 2000 har hun jobbet i stordyrpraksis i Brønnøy og Vevelstad, med smådyrklinikk i Brønnøysund.

Under et insemineringsbesøk på Vevelstad traff hun bonden Bernt. De er godt gift, og har til sammen fire vakre barn. Det dukker også stadig opp nye dyr på gården, så i tillegg til melkekyr og ungdyr kan du treffe islandshester, kystgeiter, alpakkaer, katter og en lapphund i Skredderviken.

Da Kari Anne flyttet til Vevelstad, begynte hun å engasjere seg i lokalpolitikken. Hun ble valgt inn i kommunestyret i 2007, ble varaordfører i 2011 og ordfører i 2015, før hun i 2019 ble valgt som fylkesordfører i Nordland. Hun er også første vararepresentant til Stortinget for Senterpartiet i Nordland i perioden 2017 – 2021.

Kari Anne er veldig opptatt av å ta hele fylket i bruk, og vil at det skal være mulig å bygge og bo i hele Nordland. Naturressursene må utnyttes på en bærekraftig måte, og de må gi verdier tilbake til lokalbefolkningen. Det må være rom for både tradisjon og innovasjon, og de unge må få bidra til å forme samfunnet slik at de ønsker seg tilbake til dette fantastiske fylket. Det må legges til rette for vekst og verdiskaping, og lokal matproduksjon må ivaretas.

Det er vel lite som ikke engasjerer fylkesordføreren, og hun er positivt innstilt til det meste. Kari Anne vil gjerne at alle skal se de mange mulighetene som finnes i hver grend, hvert tettsted og hver by i Nordland, og potensialet som finnes i hvert enkelt menneske som bor her.

 

 

 

Fylkesordfører Kari Anne holder et kje i armene - Klikk for stort bilde
Fylkesordfører med valper som er nye i livet. - Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde