Cookie Consent by TermsFeed Friluftsrådene i Nordland - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Friluftsrådene i Nordland

Friluftsrådene er interkommunale og alle kommuner i Nordland er tilknyttet ett av våre syv friluftsråd. Nordland fylkeskommune samarbeider med friluftsrådene på mange områder. På vegne av kommunene utfører friluftsrådene informasjons- og stimuleringstiltak, de bistår i planprosesser og friluftsfaglig forvaltning. Eksempler er kartlegging og verdisetting av friluftsområder, helhetlig plan for friluftslivets ferdselsårer, skilting av stier og innfallsporter, nasjonale turiststier og marin forsøpling, for å nevne noen områder.

Samarbeidsavtalen

Samarbeidsavtalen bygger på Regional folkehelseplan Nordland 2018-2025. Avtalen følges opp med årlig lunsj-lunsj samling der vi deler årets erfaringer og ser på neste års satsinger.

Friluftsrådene er aktive parter i nasjonale og internasjonale satsinger. Nasjonalt har vi sammen med Gjensidigestiftelsen og friluftsrådene fått midler til forsterking av helsefremmende skoler i perioden 2017-2019. Internasjonalt samarbeid om «Kulturspår i landskap», Nordlandsruta (deler av ruta går i Sverige), grensesamarbeid mellom barnehager, grunnskoler og videregående skoler om friluftsliv og helsefremmende institusjoner er eksempler der friluftsrådene har vært prosjektleder eller aktiv part.

Friluftsrådene tilbyr et bredt spekter av tiltak, her er noen:

  • Utarbeiding av hefter og materiell for barnehager og skoler
  • Friluftsskoler, Base Camp og kurs i grunnleggende friluftsferdigheter
  • Veiledning for helsefremmende barnehager og -skoler
  • Elektronisk informasjon gjennom GodTur.no og Ut.no
  • Turbøker, kart og turkort for sine område
  • TellTur og barneturer
  • Koordinering av friluftslivets ferdselsårer

Artikkelliste