Cookie Consent by TermsFeed Hadsel er årets miljøkommune - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Hadsel er årets miljøkommune

Hadsel kommune fikk prisen som Årets miljøkommune i Nordland. - Klikk for stort bildeHadsel kommune fikk prisen som Årets miljøkommune i Nordland. F.v. Vetle Angell Andersen, Brage Olsen Lind og ordfører Aina Nilsen. Thor-Wiggo Skille  Hadsel kommune vant prisen som årets miljøkommune i Nordland.

Årets miljøkommune er en pris som gis til en kommune som har gjort betydelige, kreative og gode tiltak for å ta vare på naturen i sitt nærområde, ta hensyn til klima og involvere og engasjere lokalbefolkningen i prosessen.  

-Hensikten med prisen er å minske utslippet i Nordlands kommuner, og å spre bevissthet om klima og miljø, sier Tobias Remmen Pettersen i Ungdommens fylkesråd.

Samler gode ideer

Ungdommens fylkesråd var pådriver for å etablere prisen "Årets miljøkommune i Nordland", og begrunner at ved å engasjere kommunene og befolkningen i kommunene, vil man også kunne spre et eierskap til gode klimatiltak og miljøtiltak.

-Ikke minst kan man skape et positivt bilde av hva kommunene og befolkningen selv kan gjøre for å ta vare på naturen og klimaet. Med denne prisen vil vi samle de gode ideene fra kommunene, for å vise til og inspirere de andre kommunene i Nordland, underbygger Pettersen.

Stolt ordfører

Ordfører i Hadsel kommune, Aina Nilsen, synes det er kjempestas å bli tidenes første miljøkommune i Nordland.

-Vi har stort fokus i hele organisasjonen, og et offensivt kommunestyre, som har satt konkrete og ambisiøse mål for klima og miljøarbeidet. Men det er ekstra gøy at innsatsen elevene har gjort legges merke til. Det viser at hele Hadsel jobbet for å redusere utslippene og skape ei bærekraftig framtid, sier Nilsen.

Nærmiljøet

Hadsel kommune har vist til godt arbeid som har en tydelig effekt på nærmiljøet. Flere av prosjektene Hadsel kommune fikk pris som Årets miljøkommune. - Klikk for stort bildeHadsel kommune fikk pris som Årets miljøkommune. F.v. Brage Olsen Lind, Vetle Angell Andersen, ordfører i Hadsel, Aina Nilsen og til høyre fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Utdeler av prisen er Tobias Remmen Pettersen i Ungdommens fylkesråd. Thor-Wiggo Skille   engasjerte lokalbefolkningen. Eksempelvis har Strønstad skole jobbet med mikroplastproblematikken i samarbeid med kommunen, lokale grunneiere og de lokale bedriftene Norlense, Melbu Systems og Momek.  

-Et av kriteriene for å bli årets miljøkommune er å involvere og engasjere lokalbefolkningen. I tillegg skal prisen gå til en kommune som har gjort betydelige, kreative og gode tiltak for å ta vare på naturen i nærområdet, påpeker Pettersen.

Energibevisst

I tillegg jobber Hadsel kommunen systematisk med både klima og miljø. Kommunen satser på energi- og ressurseffektivisering i bygg, anlegg og industri, utfasing av engangsplast, miljøsertifisering og integrering av miljøspørsmål i skolene.

-Kommunens ferske klima- og energiplan gir føringer for hvordan klimaarbeidet organiseres i de ulike etatene i kommunen, og har ambisiøse mål for klima og energi, avslutter Pettersen.

Ungdomsengasjement

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll er svært fornøyd med at Ungdommens fylkesråd har tatt et så aktivt miljøinitiativ som ligger i stifte en pris for Årets miljøkommune i Nordland.

- Mitt håp er at prisen skal få lov å lenge leve. Det er viktig at vi heier på de som gjør det bra og løfter fram de gode historiene. Men i denne saken bør vi også heie på våre ungdommer, som tar ansvar for å inspirere andre til handling i alle kommunene i Nordland, sier fylkesrådsleder Norvoll.