Cookie Consent by TermsFeed Hele Nordland snakker - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Hele Nordland snakker

Bli med og bidra til å holde de samiske språkene levende i Nordland.

Mobil med teksten "hele nordland snakker Umesamisk" - Klikk for stort bilde

Hele Nordland snakker er et initiativ fra Nordland fylkeskommune for å bevare og øke bevisstheten rundt de fem samiske språkene som eksisterer i Nordland. Det samiske språket er på UNESCOS liste over språkene som fryktes utryddet om noen få generasjoner. Hele Nordland snakker er en egen kampanje med formål om å øke engasjementet og interessen rundt samiske språk, og på den måten bidra til økt innsikt, forståelse og synlighet for problemstillingene knyttet til dette.

Kampanjen oppfordrer hele fylket til å engasjere seg i de samiske språkene i tre ulike kampanjefilmer, hvor kjente og ukjente nordlendinger lærer bort enkle begreper på de fem samiske språkene. Resultatet av kampanjen skal bli til filmen Hele Nordland snakker, som lanseres under samisk kulturuke i 2024.

 

Les mer om kampanjen og delta på helenordlandsnakker.no