Cookie Consent by TermsFeed Kulturminner - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kulturminner

Nordland fylkeskommune er regional kulturminnemyndighet og skal bidra til å forvalte våre kulturminner og kulturmiljø i et langsiktig og bærekraftig perspektiv. 

Slipt bergkunst.  - Klikk for stort bildeSlipt bergkunst av en bjørnefigur. Trine Johnson       

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Kulturminner er spor etter menneskelig virksomhet, og omfatter både fysiske spor, gjenstander og steder det knytter seg historiske hendelser, tro og tradisjon til. Dette omfatter alle typer spor, fra de første menneskene som bodde her for nesten 12 000 år siden, og fram til i dag. 

Nordland har mange verdifulle kulturminner og kulturmiljøer. Kulturminnene er ikke-fornybare ressurser som skal forvaltes som kilder til både identitet, kunnskap og opplevelse. Ofte bevares kulturminnene best gjennom bruk, og det er sentralt at dette gjøres på en bærekraftig måte. Kulturminner er viktige ressurser både i seg selv og som ressurser i steds- og næringsutvikling. 

Nordlands kulturarv skal ivaretas i et langsiktig perspektiv og i samarbeid med både kommuner, museer, frivillige organisasjoner og ikke minst eiere av kulturminnene.