Cookie Consent by TermsFeed Oppfordrer skolene til å benytte sjekkliste for å sikre elevene en trygg skolehverdag - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Oppfordrer skolene til å benytte sjekkliste for å sikre elevene en trygg skolehverdag

Mobbeombud i Nordland Lasse Knutsen - Klikk for stort bildeMobbeombud i Nordland Lasse KnutsenTall fra Statsforvalteren viser at i 9/10 skolemiljøsaker som meldes inn konkluderer Statsforvalteren at skolen har brutt aktivitetsplikten.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Det betyr at skolene ikke har fulgt lovverket og jobbet godt nok for å ordne trygghet hos det spesifikke barnet. Som en del av nettverket av ombud i Nord-Norge har vi ombud på bakgrunn av innsikt, erfaring og kunnskap utviklet en sjekk-liste for utarbeidelse av en aktivitetsplan. Den planen skolen skal lage når en elev er utrygg.

Denne sjekklista er kvalitetssikret hos Statsforvalteren. Dette betyr at hvis saken havner hos dem og at man har fulgt sjekk-lista er man trygg på at man har fulgt lovverket. Men det viktigste er at man utvikler en systematikk, struktur og kvalitetssikring på selve håndteringa, som gir betydelig større odds for at man lykkes i arbeidet og sørger for at eleven får et trygt og godt skolemiljø. Mobbeombudet utfordrer dermed at skolene i Nordland tar i bruk denne sjekk-lista. Sjekklista finner du i årsmelding til mobbeombudet

Les årsmeldingen til Mobbeombudet